Afbeelding

DELFT, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en meningen gekleurd. De krant Delft op Zondag blikt voortaan terug op de editie van deze krant twintig jaar geleden.


Deze week is dat die van 3 juli 1994. Toen werd op de voorpagina wereldkundig gemaakt dat de nieuwbouw in winkelcentrum In De Hoven bijna voltooid is. Het winkelgebied wordt dan met 2800 vierkante meter uitgebreid; de helft van de totale oppervlakte van het winkelcentrum. Om hiervoor ruimte te creëren is een parkeergarage die nauwelijks werd gebruikt met de grond gelijkgemaakt. Winkelend publiek kan na de verbouwing in de Hoven Passage vanaf de zomer 1994 meer ‘recreatief winkelen en minder boodschappen doen’.
Meer verbouwingsnieuws: De Plusmarkt aan de Bikolaan is groots verbouwd. De eerste klanten worden flink in de watten gelegd. Loes Steiger gaat daarom acht dagen lang voor de ingang bivakkeren. De beloning voor dat wachten is niet mis, want als eerste klant kan ze rekenen op 1500 gulden aan boodschappen.


Wim Bot van GroenLinks wordt voorgesteld als één van de nieuwe raadsleden in de gemeenteraad van Delft, die dat jaar in april werd geïnstalleerd.
Tien verpakte puntjes kosten bij Jac. Hermans 1 gulden 19, voor een ‘Ajax Kampioen-shirt’ moest bij de Markt Sjop 5 gulden worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12