Afbeelding

Hemd van het lijf

vaste rubrieken

Lucía Almeida Carrion (9) vertegenwoordigde Zuid-Holland bij de landelijke finale van Kinderen voor Kinderen en werd, net als elf anderen, verdienstelijk tweede.

1. Waarom wilde je hier, op je slaapkamer worden gefotografeerd?
“Omdat ik mijn kamer een mooie achtergrond vind. Bovendien ben ik hier graag. Ik slaap hier, ik lees hier en ik schrijf regelmatig. Soms zijn het echte verhaaltjes en soms doe ik dat voor de lol. Zingen doe ik eigenlijk overal, dus ook hier in mijn kamer.”

2. Wanneer ben je begonnen met zingen?
“Eigenlijk zing ik altijd en overal, maar nam ik nooit lessen. Mijn vriendin Nadine stelde twee jaar geleden voor om naar de voorrondes van Kinderen voor Kinderen te gaan. Dat hebben we gedaan, maar we gingen allebei niet door. Vorig jaar hebben we weer meegedaan en nu was ik wel door. Ik vind zingen gewoon heel erg leuk, maar voordat ik aan de wedstrijd meedeed, was het alleen voor de lol.”

 

3. Hoe gingen die voorrondes precies?
“Bij elke provincie deden er tweehonderd kinderen mee om te strijden om tien plekken voor de provinciale finale. Gelukkig hoorde ik bij die groep van tien. Voor de provinciale finale heb ik een paar zanglessen genomen. Toen de finale eenmaal was, heb ik hem gewonnen. Dat houdt in dat ik mee mocht doen aan de landelijke finale.”

4. En toen was het groot feest?
“Dat was het inderdaad. Nadine, Amanda, Denise, Liekke, Louisa, Liza, Ezra, Aron, Sara, Alexandra, Emma, Melody, Meghan kwamen met al hun ouders kijken. Verder kwamen ook mijn ouders en mijn zusje Cristina, mijn pianojuf en mijn dansjuf naar Alphen aan den Rijn. Nadat ik gewonnen had, zijn we met zijn allen naar mijn huis gegaan en hebben een feestje gehad. Om 1.00 uur ben ik naar bed gegaan en toen was nog niet eens iedereen weg.”

 

5. En hoe ging het bij de landelijke finale?
“Het was heel leuk om erbij te zijn en het was gewoon een heel leuke dag. Uiteindelijk won het meisje dat uit Noord-Brabant kwam en de anderen, waaronder ook ik werden allemaal tweede. Het werd allemaal op de VARA uitgezonden en het is nog steeds terug te zien via http://kvk.vara.nl.”

6. Was het niet raar om jezelf op televisie terug te zien?
“Eigenlijk niet echt eerlijk gezegd. Ik heb namelijk al eens de hoofdrol gespeeld in de film Papa’s Tango. Vorig jaar werd mijn moeder door een collega geadviseerd om me bij een kindercastingbureau in te schrijven. Dat hebben we gedaan en ik kreeg een aantal aanbiedingen die ikzelf afwees, er was er een aantal waar ik te groot voor was en voor een aantal was ik te klein. Voor deze rol kwam ik perfect in aanmerking.”

 

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“... zou ik dat helemaal niet willen! De burgemeester moet doen waar hij goed in is, dan ga ik dansen en zingen. Dat zijn de dingen die ik het leukste vind.”

8. We kennen allemaal het Kinderen voor Kinderen koor. Zing je daar ook in?
“Nog niet, maar het lijkt me wel erg leuk om te doen. Ik ben gevraagd om op de Kinderen voor Kinderen Academy in Amsterdam te komen. Daar ga je tot halverwege juni elke zondag heen en je volgt er dans- en zanglessen. Ik heb me hier niet voor opgegeven, omdat ik binnenkort naar een paar weken in Ecuador zit, waar we op familiebezoek gaan. Ik zou dan al de eerste drie of vier lessen missen en dat zou zonde zijn. Daarom heb ik dat dus niet gedaan, maar ik ga me wel opgeven in november voor de audities voor het koor. Ik denk dat ik daar wel in terecht moet kunnen komen, want ik stond ook in de finale. We zullen zien.”

 

9. Heb je het niet erg druk met alles wat je doet?
“Ik doe veel ja, maar ik vind het vooral erg leuk. Op school gaat alles heel goed. Verder zit ik op pianoles, turnen, dansen met Dansplaats Delft en zing ik natuurlijk heel graag. Ik dans anderhalf uur in de week, een uur jazzdans en een half uur streetdance. Ik doe dat al vanaf dat ik vier ben.”

10. Wil je later zangeres of danseres worden?
“Nee. Het lijkt me heel erg leuk om later ook voor publiek op te treden, maar ik wil er niet mijn werk van maken. Ik wil later dierenarts worden. Het lijkt me ontzettend leuk om dieren die pijn hebben te helpen. Daarnaast kan ik natuurlijk altijd nog gewoon blijven zingen en dansen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12