Afbeelding

'Waanzinnig goede' 1.6 dieselmotor op drie Honda-modellen

autonieuws

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

De volledig nieuwe Honda Civic Tourer is uitgerust met de 1.6 dieselmotor en dus ook voor zakelijk gebruik heel aantrekkelijk.

WATERINGEN – Drie modellen van Honda zijn vanaf heden leverbaar met de 1.6 dieselmotor. Het betreft de nieuwe Honda Civic Tourer, de normale Civic en de CR-V. Wim van der Meer is mede-eigenaar van Auto Ruiter in Wateringen en hij is heel enthousiast over deze nieuwe motor. “Waanzinnig goed”, noemt hij hem. “Ja, motoren bouwen kunnen ze bij Honda.”

De Honda Civic Tourer springt er van alle nieuwe auto's van Honda wel het meeste uit. De auto is 235 millimeter langer dan de hatchback-variant, maar heeft dezelfde wielbasis. Die extra lengte is goed gebruikt voor extra bagageruimte. In de 624 liter is een extra compartiment inbegrepen van 117 liter. Met de achterstoelen neergeklapt heeft de Civic Tourer zelfs 1.668 liter bagagevolume.  De tildrempel is met 565 millimeter laag te noemen. De beenruimte op de achterbank is identiek aan die in de hatchback, maar de hoofdruimte is flink toegenomen door de hogere daklijn. Ook de achterdeuren bieden een makkelijker instap in de stationversie. “Met de nieuwe motor verbruikt de Civic Tourer ongeveer 3,8 liter op 100 kilometer”, zegt Van der Meer. “Honda introduceert ook een groot aantal veiligheidssystemen die voor het modeljaar 2014 ook op de hatchback leverbaar zijn, zoals het Advanced Driving Assistance Systems oftewel ADAS genaamd. Andere systemen zijn City Brake, achteruitrij hulp, Forward Collison Warning en rijstrookassistentie.”
De Honda Civic Tourer kost vanaf 22.990 euro.
De Honda CR-V kenden we al als een uitstekende SUV met veel ruimte en natuurlijk die onvolprezen Magic Seats. Doordat de benzinetank niet onder de achterstoelen, maar onder de voorstoelen is geplaatst, is het mogelijk de zitting van de achterstoelen omhoog te klappen, waardoor je een grote hoge ruimte krijgt, waar bijvoorbeeld mountainbikes of een flinke plant rechtop inpassen. Ook de nieuwe Civic Tourer is hiermee uitgerust. “Maar vooral even de 1.6 dieselmotor in de CR-V uitgelicht”, zegt Van der Meer. “Eén van de fijnste dieselmotoren van dit moment, die de CR-V een heel eigen karakter geeft. Rustig en stil als je wilt touren, fel en sportief als je dat nodig hebt. Zuinig is hij ook. Een litertje dieselolie op ruim 22 kilometer.”
De voordeligste CR-V kost 29.490 euro, maar de voordeligste CR-V met deze dieselmotor kost 32.990 euro. Dan krijgt u hem op uitrustingsniveau Comfort.

Auto Ruiter
Oosteinde 21, Wateringen
(0174) 29 71 61
www.auto-ruiter.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12