Jaco van Geest en Nicole Scheepers
Jaco van Geest en Nicole Scheepers

Voel je welkom bij de dagbesteding van Ipse de Bruggen in Delft

Algemeen

DELFT - “Wij hebben hier een creatieve en open sfeer. Cliënten voelen zich hier welkom,” zegt zorgmanager vakgerichte dagbesteding Nicole Scheepers over De Ruimte in Delft. De Ruimte is een centrum voor Arbeid & Training van Ipse de Bruggen. Cliënten met een verstandelijke- of meervoudige beperking maken hier unieke producten of ondersteunen deze werkzaamheden. Op die manier biedt Ipse de Bruggen hen een zinvolle dagbesteding.

“Onze producten zijn duurzaam en met zorg gemaakt,” zegt Nicole, die al 22 jaar met heel veel plezier bij Ipse de Bruggen werkt. “Onze cliënten en medewerkers zijn van alle markten thuis, van print- en inpakwerk, relatiegeschenken en wenskaarten, tot leuke cadeaus voor een feest of verjaardag of het huren van een vergaderruimte. Het is hier allemaal mogelijk.” Maar de Ruimte is zeker niet de enige locatie waar cliënten zich welkom voelen. In de regio Delft zijn 5 verschillende locaties waar je kunt werken of terecht kunt voor verschillende vormen van dagbesteding. We hebben twee soorten dagbesteding, vakgericht en belevingsgericht. Bij de vakgerichte dagbesteding ga je aan het werk of leer je een vak. En in sommige gevallen kan je doorgroeien naar beschut of begeleid werken. Er kan samen met jou gezocht worden naar werkzaamheden in het bedrijfsleven. Heb je bijvoorbeeld zin om aan de slag te gaan in de horeca, Ipse de Bruggen runt samen met revalidatiecentrum Basalt het restaurant ‘bij Ons’. Ook hebben we een samenwerking met manege Promethus waar we beschut werken aanbieden. Bij de belevingsgerichte dagbesteding gaat het meer om beleven en ervaren. We gaan graag samen op zoek naar de activiteiten die het best bij de client passen. Willem Felsoord vind je in het Delftse Hout, een prachtig groene omgeving, aan de rand van de binnenstad. Hier kan je terecht, of je nu redelijk zelfstandig bent of intensieve zorg en begeleiding nodig hebt. Wij bieden activiteiten aan zoals kunst, wandelen, belevingsverhalen en bewegen in muziek. Ook zijn er de Westhoek en DAC Paardenmarkt, belevingsgerichte dagbesteding voor volwassenen en ouderen. Hier bepaal jij het tempo, zo kun je altijd met ons meedoen. Of je nu alles zelf wilt doen of alleen wilt meebeleven, het kan.

Samenwerking
De locaties dagbesteding Delft werken nauw met elkaar samen. “Hierdoor kunnen we gezamenlijk bekijken op welke plek en welke werkzaamheden of activiteiten het beste bij een cliënt passen,” legt Nicole uit. Hierdoor is er altijd een plek die bij jou past of waar je kan doorgroeien naar een plek die nog beter bij jou past.

Belangstelling
Heb jij belangstelling voor de dagbesteding van Ipse de Bruggen, ben je op zoek naar een baan als begeleider in de zorg of wil je je inzetten als vrijwilliger, kortom wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nicole Scheepers via Nicole.Scheepers@ipsedebruggen.nl. Of overweeg je als bedrijf om (productie)werkzaamheden uit te besteden aan de dagbesteding van Ipse de Bruggen, wij bespreken graag de mogelijkheden met je. Aan de Mercuriusweg kun je ook de winkel bezoeken. Kom gerust een keer langs, zeker in deze Kersttijd!

Afbeelding