De cliënten van Ipse de Bruggen waren donderdag te gast bij Bacinol (foto: Rob van Es)
De cliënten van Ipse de Bruggen waren donderdag te gast bij Bacinol (foto: Rob van Es)

Ipse de Bruggen te gast bij Bacinol

Algemeen

DELFT - Zeg je creatief, dan zeg je Bacinol! Cliënten van de Delftse dagbestedingslocatie De Westhoek van Ipse de Bruggen waren donderdag te gast bij de kunstenaars aan de Hooikade 13 in Delft.

Koffie, thee, gebak én lekker workshoppen! Dat vond alle cliënten van Ipse de Bruggen een feest. Bij creatieveling Edith Bons maakten de cliënten collages, bij talent Ellen Rijsdorp boetseerden ze een persoonlijke kom en bij kunstfanaat Rob van Es maakten de ateliergasten een portret van hun buurvrouw of buurman. 'Maar ik heb helemaal geen paars haar!', riep Rineke. Maar ja, als je een uurlang in een kunstatelier werkt, wordt alles anders: paars haar en felblauwe oorbellen. Gert-Jan: 'Staat je best goed.'

Bacinol
"Bij Bacinol vinden we het belangrijk om mensen aan te trekken", vertelt Rob van Es van Bacinol. Wij richten ons voornamelijk op mensen met een verstandelijke beperking, dementerende mensen en kinderen waarvan de ouders niet zo veel te besteden hebben. Ons doel is om mensen uit hun comfortzone te halen, hun verbeelding te prikkelen en dat creatief te uiten. We maken er een totaalervaring van. We beginnen de dag met een drankje en een hapje en praten eerst even wat bij. Na een uurtje is het dan tijd om door de bekende lange gang te lopen langs de ateliers. We bekijken eerst nog even wat voor werk er hangt en dan is het tijd om in groepen uit elkaar te gaan en creatief aan de slag te gaan tijdens de workshops", vertelt Rob van Es. Wat Rob opvalt is dat het wat betekent voor de deelnemers. "Wij van Bacinol waren laatst op bezoek bij Pieter van Foreest, toen een aantal dementerende ouderen ons herkenden. Zij hadden twee weken eerder een creatieve workshop bij ons gevolgd en dat is ze gewoon bijgebleven. Ze vertellen hoe leuk ze het wel niet vonden en dat het veel voor ze betekende. Daar doen we het voor."