Topscoorders Mies en Lisa omhelzen elkaar na doelpunt Lustrumwedstrijd (foto: Imedion Fotografie)
Topscoorders Mies en Lisa omhelzen elkaar na doelpunt Lustrumwedstrijd (foto: Imedion Fotografie)

Mies, Emma en Lisa van Hockeyclub Hudito zijn topscorers uit de regio

sport

DELFT - Mies Veeger (23), Emma Lucas (21) en Lisa Kater, binnen het hockeyteam beter bekend als 'Kaat' (20), hockeyen fanatiek bij de Delftsche Hockey Club Hudito. Ze zijn zelfs zo goed bezig dat ze behoren tot de top tien topscorers uit de regio.

Door Svjetlana Zivkovic

Wat als hockey je allergrootste passie is en je jezelf ook nog eens topscorer van de regio mag noemen? De drie talenten van Hudito weten er alles van!

Topscorers
"Het is natuurlijk super tof dat ik in de topscorerslijst van de regio sta", begint Mies. "Leuk is ook dat ik van andere te horen krijg, bijvoorbeeld na wedstrijden, dat ik het goed heb gedaan." Teamgenote Emma weet er ook alles van. "Door mijn positie in de topscorerslijst, heb ik echt het gevoel dat ik iets bijdraag aan het team. Dat geeft een goed gevoel. Ik behoor sinds een paar weken voor de winterstop tot de topscorers uit de regio." Ook Lisa is trots. "Dit jaar sta ik voor het eerst in de topscorerslijst. Volgens mij ben ik het hele seizoen nog niet uit de top 10 gegaan. Dus dat is een goede score, nu volhouden natuurlijk."

Passie voor hockey
Aan hun liefde voor hockey twijfelen de topscorers geen seconde. Sinds haar zesde is ze te herkennen aan haar hockeystick en bal. Emma: "Ik heb altijd al met heel veel plezier gehockeyd, maar ik denk dat mijn passie voor hockey pas begon toen ik wat ouder was. Ik ben bij Hudito gaan hockeyen omdat ik in Delft studeerde en mij graag bij een vereniging wilde aansluiten waar ik makkelijk en snel naar toe kan. Dat is dus Hudito geworden. Heerlijk om gewoon op de fiets naar de trainingen te kunnen." Ook Lisa heeft haar antwoord meteen klaarliggen. "Sporten is altijd al onderdeel van mij geweest. Ik zat eerst op voetbal, maar toen mijn beste vriendinnetje van toen op hockey ging, wilde ik dit eigenlijk ook maar al te graag uitproberen. Voordat ik bij Hudito kwam, zat ik eerst bij een andere club. Met die club speelde ik een keer een oefenwedstrijd bij Hudito. De sfeer zorgde er direct voor dat ik dacht dat Hudito wel eens goed bij mij zou kunnen passen en met succes, want ik ben er niet weg te slaan." Mies haar ogen stralen hockey uit. "Mijn broer, zus en ouders deden al aan hockey, maar ik was nog te jong. Balen natuurlijk, maar toen ik oud genoeg was, kwam ik dan eindelijk bij Hudito. Dit was 16 jaar geleden. Buiten de trainingen en wedstrijden om, ben ik ook het grootste gedeelte van mijn tijd bezig met hockey. Ik volg een sport gerelateerde studie, loop stage bij de Europese Hockey Bond en coach zelf ook hockeyteams."

Competitie
Alle drie concluderen dat na een ietwat onstabiele start, het toch een aardige eerst helft van de competitie was. "We begonnen niet heel erg goed, maar tegen het einde van de eerste competitiehelft, wonnen we toch wel veel wedstrijden", vertelt Emma. Daar denkt Lisa precies zo over. "De eerste helft is beter gegaan dan we hadden verwacht. We zijn als derde geëindigd in de winterstop met maar vier punten achterstand op de nummer één. Het doel voor de tweede helft van de competitie, is om kampioen te worden. We hebben er ontzettend veel zin in met z'n allen."
Volgens Mies is het team helemaal klaar voor de tweede competitiehelft. "We zijn met de voorbereidingen gekomen waar we wilden en hebben veel zin in de komende wedstrijden. Ik kan met zekerheid zeggen dat we er klaar voor zijn. De goals die we maken, tellen ook weer mee voor de topscorerslijst, dus reden genoeg om er volledig voor te gaan."