Martin Idenburg (rechts) richtte in 1993 Idenburg Car Solutions op (foto: Idenburg Car Solutions).
Martin Idenburg (rechts) richtte in 1993 Idenburg Car Solutions op (foto: Idenburg Car Solutions).

Het gezicht achter: Idenburg Car Solutions

Algemeen

DELFT - Een onmisbaar begrip in Delft en omstreken. Een familiebedrijf welke niet weg te denken is uit de autoreparatie- en onderhoudswereld. We hebben het natuurlijk over Idenburg Car Solutions!

Door: Svjetlana Zivkovic

Het was 1993 toen Martin Idenburg (63) dit Delftse familiebedrijf oprichtte: "Ik was al bekend in het bedrijfsleven", vertelt Martin Idenburg, de eerste generatie van het Delftse familiebedrijf Idenburg Car Solutions. "Voordat ik met Idenburg Car Solutions begon, was ik de eigenaar van een dames- en herenmodezaak in Delft. Daar ben ik eind jaren tachtig mee gestopt. Ik moest natuurlijk wel weer wat gaan doen. Op dat moment zei iemand van een garage in Delft tegen mij dat ik daar altijd wel iets kon komen doen. Denk hierbij aan auto's wegbrengen, auto's poetsen of de vloer vegen. Allerlei van dat soort klusjes. Na de sluiting van de modewinkel, was ik dus genoodzaakt om weer wat te gaan doen. Daardoor ben ik begonnen met het poetsen van auto's. Van hieruit heb ik besloten om zelfstandig verder te gaan en een eigen bedrijf te beginnen. Idenburg Car Solutions", vertelt Martin.

Familiebedrijf
"Het was eigenlijk meteen al een familiebedrijf", begint Martin te vertellen. Mijn vrouw was er al vanaf het begin in 1993 al bij en werkt in het bedrijf als financieel medewerker." Inmiddels staat ook de tweede generatie van het bekende Delftse familiebedrijf in de zaak. Erik Idenburg (30) begint te vertellen: "sinds 1 januari dit jaar ben ik mede-eigenaar van Idenburg Car Solutions. Zeven jaar geleden ben ik al in het bedrijf van mijn vader komen werken. Er was een plek vrij in de wasstraat en ik had zelf op dat moment niet echt wat anders. Zodoende ben ik als medewerker van de wasstraat begonnen. Vervolgens ben ik doorgegroeid binnen het bedrijf. Het ging zo goed, dat ik uiteindelijk bedrijfsleider ben geworden. Uiteindelijk werd ik gevraagd om mede-eigenaar te worden van Idenburg Car Solutions. Daar heb ik ja tegen gezegd en dat is sinds het begin van dit jaar een feit."

Groei
"In het jaar 2000 zijn wij boven de Volvo dealer, waar we begonnen, vertrokken en zijn wij verhuisd naar de Dynamoweg in Delft", vertelt Martin. "Daar bleven we niet lang, want in 2002 zijn wij van de Dynamoweg verhuisd naar de plek waar we nu zitten, de Schieweg 81. Dit terrein waar we nu zitten is veel groter en dus veel gunstiger zowel voor ons als voor de klant. We kunnen er veel beter uit de voeten. Op dit terrein zat al een wasstraat. Deze volledig operationele wasstraat hebben wij overgenomen. Met een grote aanpassing hebben we zelfs een eigen waterbron kunnen installeren", vertelt Martin. Met de komst van nog een aantal wasboxen op het terrein, kon Idenburg Car Solutions weer helemaal van start en tot op de dag van vandaag is het een groot succes. Het werd langzaam maar zeker drukker en drukker en het bedrijf groeide maar door, bijvoorbeeld op het moment dat Martin een ster bij iemand in de vooruit zag: "toen ik dat zag, dacht ik meteen, die kunnen we eigenlijk ook wel repareren", vertelt hij. "Zo deden we steeds meer op het gebied van reparaties en onderhoud. We kregen meer monteurs in dienst, werden BOVAG-erkend, we sloten ons aan bij AutoCrew en werden een breed en erkend garagebedrijf. Zo zijn we gegroeid van kleinschalig poetsbedrijf naar wat Idenburg Car Solutions vandaag de dag is. Een familiebedrijf waar je terecht kunt voor allerlei soorten autoreparaties en (schoonheids)onderhoudingen", vertelt Martin. "Een transparant en onmisbaar erkend garagebedrijf."

Service
Dat je bij Idenburg Car Solutions moet zijn voor de beste autoreparaties en onderhoudsbeurten, wisten we natuurlijk allang. Krasjes wegwerken, het perfectioneren van je auto door de lak bij te werken, interieur schoonmaken, carwash, reparaties en ga zo maar door, niks is te gek en het kan allemaal! Het is dan ook zeker geen geheim dat goede en vooral persoonlijke service het allerbelangrijkste zijn voor de helden van Idenburg Car Solutions. "We denken heel goed na hoe wijzelf als klant geholpen en behandeld zouden willen worden als we ergens komen", vertelt eigenaar Martin Idenburg. "Met die gedachte behandelen wij onze klanten en dit wordt zeer gewaardeerd. We bieden een fijne en persoonlijke service." "We zien onze klanten niet als nummer. We behandelen de klant als een klant en niet als zomaar iemand", vult zoon Erik Idenburg aan. We maken bijvoorbeeld een praatje met de klant of bewaren oude onderdelen om te laten zien hoe en dat een onderdeel vervangen is." "Ik merk dat klanten ook weleens binnenkomen om gewoon een praatje te maken of om koffie te doen", vertelt Martin. De gezelligheid en persoonlijkheid is belangrijk en daar hechten we dan ook heel veel waarde aan. Niet is zo belangrijk als een blije klant."

Erik en Martin Idenburg op het terrein van Idenburg Car Solutions aan de Schieweg (foto: Martijn Linthorst).