Het was genieten voor  cliënten van Ipse de Bruggen bij Bacinol
Het was genieten voor cliënten van Ipse de Bruggen bij Bacinol

Ipse de Bruggen gaat los in Bacinol!

Algemeen

DELFT - Een groep cliënten van Ipse de Bruggen heeft maandag j.l. de tijd van hun leven gehad. Normaal werken ze in locatie De Ruimte aan de Mercuriusweg. Deze ochtend waren ze, mensen met een licht-verstandelijke beperking, te gast in de ateliers van Bacinol.

Airbrushen bij Joost Konings, schilderen bij Rob van Es en keramieken bij Ellen Rijsdorp. En lekkere taartjes en koffie van Huszar. Aan het eind van de ochtend bekeek iedereen elkaars werk. Bijvoorbeeld het eigentijdse Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, waaraan Elbert en twee van zijn collega's werkten. Zou Elbert niet Vermeer willen zijn? "Nee, ik zou de leermeester van Vermeer willen zijn. Dan weet ik zeker dat ik goed kan schilderen."

Aan ambitie geen gebrek dus. Weggaan uit Bacinol was even lastig. "Mag ik hier niet blijven?", vroeg Sogol. Nee dat kon niet. Maar de kunstenaars gaan volgende week wel met de gemaakte kunstwerken langs in De Ruimte. Robert: '"We willen jullie graag laten zien waar wij werken!" Die afspraak staat.

Afbeelding
Afbeelding