Praat mee over het woningtekort bij OPEN
Praat mee over het woningtekort bij OPEN

Monitor Meeting over het woningtekort

Algemeen

DELFT - Vanavond, woensdag 26 november, vindt vanaf 20.00 uur bij OPEN aan het Vesteplein een Monitor Meeting over het woningtekort plaats. 

Een plek om te wonen is een van de basisbehoeftes van de mens. Maar waar? Een betaalbare (huur)woning vind je niet zomaar in Nederland en ook in de gemeente Delft is dit niet makkelijk. Wat als je bijvoorbeeld door een scheiding snel een andere woonruimte nodig hebt? Of als je een bescheiden inkomen hebt maar net niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning? Hoe gaan we daar mee om en wat kan er gedaan worden om dit op te lossen?

Praat mee
De SP maakt zich in Delft al langere tijd hard voor meer betaalbare huurwoningen en KRO-NCRV besteedde begin dit jaar in twee afleveringen van het programma 'De Monitor' al aandacht aan deze problemen. Kom zelf meepraten over dit onderwerp.

Gasten deze avond
Onder leiding van gespreksleider Chris van der Meulen en met gasten uit onder andere de politiek, woningcorporaties en vastgoed bekijken we hoe dit probleem in Delft speelt en welke oplossingen er zijn. Gasten zijn onder andere Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt aan de TU, Maarten Vos van woningcorporatie Vidomes, Lieke van Rossum (SP) en wethouder wonen Karin Schrederhof (PvdA). Huurster Anja Schildkamp zal als ervaringsdeskundige en bewoonster van 'Het heilige land' aan het woord komen.

Ontmoeting
De Monitor Meeting is een gelijkwaardige ontmoeting tussen sprekers en publiek en je bent dan ook van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen en je stem te laten horen. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Om 21.30 uur eindigt het programma en is er gelegenheid tot napraten en een drankje in het proeflokaal van OPEN.