Vitesse Delft kwam op eigen veld niet voorbij Berkel. De ploeg van trainer Ronald Hes (foto) kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. (Foto: Moshe Amsalem)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Dit weekend stonden er weer een aantal leuke wedstrijden op het programma in onze regio. Zo hoopte Nootdorp tegen LFC eindelijk een keer drie punten te pakken en speelde Vitesse Delft een thuiswedstrijd tegen Berkel. Voor RKDEO stond de lastige wedstrijd tegen VELO op het programma.

Opluchting
Na maar liefst acht nederlagen op een rij hoopte Nootdorp afgelopen zaterdag dan eindelijk een keer te gaan winnen. Op eigen veld troffen de mannen van Jeroen Struijs en John Karelse het Leidse LFC. Nootdorp begon sterk en kwam ook verdiend op voorsprong via een doelpunt van Koen van der Gaag. Hierna konden de Nootdorpers zelfs nog voor de rust op 2-0 komen, waardoor het erop leek dat er vandaag wel eens gewonnen kon gaan worden! Na de rust trok Nootdorp het goede spel door, wat uiteindelijk resulteerde in een fraaie 5-1 overwinning. Deze overwinning zal ongetwijfeld voelen als een opluchting en biedt vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Vitesse
Na de 1-2 verwinning op HBSS van vorige week en de eerdere 4-0 overwinning op stadsgenoot DHC, ging Vitesse Delft zaterdag voor de derde zege op rij. Op het eigen sportpark Tanthof Zuid was Berkel de tegenstander. Vanwege het slechte weer werd de wedstrijd niet gespeeld op het hoofdveld, maar werd er uitgeweken naar kunstgras. In de eerste helft kwamen beide teams niet tot scoren en dus gingen beide teams de rust in met een 0-0 tussenstand. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong via een doelpunt van Mark de Graaf. Het leek erop dat Vitesse deze voorsprong over de streep ging trekken, maar vlak voor tijd kwam Berkel via Mohamed Azaroiali toch nog langszij. Door deze goal moest Vitesse genoegen nemen met slechts een punt.

Evenwicht
Vorige week won RKDEO na twee thuisnederlagen op een rij weer eens met 1-2 van dorpsgenoot Nootdorp. Deze lijn wilde ze graag doorzetten in de thuiswedstrijd tegen VELO. De bezoekers uit Wateringen wonnen vorige week knap van Wippolder en zijn dus een gevaarlijke tegenstander. In de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar was het toch RKDEO dat op voorsprong kwam. Ongeveer vijf minuten voor de rust zorgde Sven van Noppen op aangeven van Olaf Kramer voor een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. In de tweede helft kwam VELO na ongeveer tien minuten op gelijke hoogte. Na een goede actie van Benjamin el Amrani kon Rens de Vries de bal binnenschieten. Hierna lukte het beide teams niet meer om te scoren en zo werden de punten gedeeld op Sportpark Centrum.