Inloopcentrum De Jessehof
Inloopcentrum De Jessehof

Jessehof voelt als thuis

Algemeen

DELFT - “Wat ik leuk vind aan mijn werk als coördinator in het inloopcentrum De Jessehof zijn de waardevolle ontmoetingen met heel verschillende mensen. Iedereen die bij ons binnenkomt heeft een eigen verhaal. Samen met de vrijwilligers zorgen we dat die verhalen ook verteld mogen worden en dat ernaar geluisterd wordt.” Aan het woord is Miriam Korevaar, een van de twee coördinatoren van de Jessehof.

“Vanaf de oprichting 12 jaar geleden is het doel van de Jessehof onveranderd gebleven”, vertelt ze. “We bieden een warm onthaal aan mensen die zich vaak alleen voelen en of te kampen hebben met financiële of administratieve problemen. De Jessehof is een ontmoetingscentrum waarin de mensen centraal staan. Iedereen mag er zijn en is als mens waardevol.”  

Bezoekers van de Jessehof hoeven helemaal niets. Ze kunnen binnenkomen voor een kopje koffie, de krant, het biljart, de piano of de computer. Het is altijd gezellig. Mensen voelen zich duidelijk thuis bij de Jessehof. 

Miriam is vrijwilligerscoördinator en ze organiseert activiteiten. “Dat doe ik niet alleen. Veel van onze vrijwilligers en bezoekers hebben talenten en ervaringen die we goed kunnen benutten. Er zijn bezoekers die ons helpen bij het maken van de soep en de maaltijden. We hebben een expositie gehad met schilderijen die bezoekers en vrijwilligers zelf hebben gemaakt en er komt in december een nieuwe expositie met foto’s die zij hebben gemaakt over het thema: wat betekent de Jessehof voor jou.” Duidelijk is dat de Jessehof veel betekent. Voor Miriam zelf, voor de bezoekers en voor de vrijwilligers. “We kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken”, zegt ze tot slot. “Wie belangstelling heeft, kan contact met mij opnemen via miriamjessehof@hotmail.com of tijdens openingstijden binnenlopen op Burgwal 50”.