Op zondag 10 september spelen Ferdinand (links) en Michel (rechts) van LONE een van hun weinige live optredens in HAL015 in Delft.
Op zondag 10 september spelen Ferdinand (links) en Michel (rechts) van LONE een van hun weinige live optredens in HAL015 in Delft.

LONE speelt live optreden in HAL015!

Algemeen

DELFT - Op zondag 10 september speelt LONE een van hun weinige live optredens in HAL015 in Delft. Hier wordt het eerste vinyl exemplaar van hun nieuwe album ‘Isolated Heroes’ uitgereikt aan de Delftse dichter Arjen Duinker. Het nieuwe album kreeg veel goede recensies, waaronder van Martin Reitsma en Johan Derksen.

Gitarist/producer Ferdinand Bakker en zanger Michel van Dijk maakten de ontwikkeling van de Nederlandse rockscene vanaf het begin mee als frontmannen van de rockband Alquin. Ondertussen maken ze alweer 10 jaar muziek van hoge kwaliteit als LONE. Beide mannen zijn ondertussen de 70 gepasseerd, maar de inspiratie en productiviteit lijken alleen maar toe te nemen. “Door volledig op eigen kompas te sturen komen er steeds weer nieuwe ideeën bovendrijven. Voor ons is het altijd heel belangrijk geweest een volstrekt autonome positie te behouden en te beschermen. Alleen dan kun je kritisch blijven en je eigen normen waarborgen”, aldus Bakker. Het nieuwe album Isolated Heroes is het zesde album van de twee heren. Volgens Bakker zijn de arrangementen nog meer op de inhoud toegespitst dan op hun vorige albums. “De teksten gaan over voortschrijdend inzicht, over acceptatie. Observaties, met humor maar ook compassie die, vertaald naar een song hun meerwaarde krijgen als de muziekstijl de emotie weerspiegelt. Maar dan wel zonder hoogdravend te worden, het blijft wel rock ‘n roll.” Bakker en van Dijk verpakken hun overpeinzingen in 11 originele composities. De albumtitel verwijst naar de wilskracht, de autonomie, maar soms ook de eenzaamheid van een kunstenaar bij het ontstaan van zijn of haar creatie.

Op zondag 10 september speelt LONE dus een van hun weinige live optredens in HAL015. Tickets zijn nog te koop via www.rietveldtheater.nl.