Afbeelding

Optreden Son de Aquí in HAL015

Algemeen

DELFT - Op vrijdag 26 mei komt de Rotterdamse latin band Son de Aquí naar Delft voor een optreden in HAL015. Deze band is opgericht in Mexico-Stad en speelt muziek geïnspireerd door de folklore van Mexico, Cuba en Colombia. Na een succesvol 2021/2022 zijn ze nu klaar om ook het Delftse publiek te veroveren!

Son de Aquí is ooit ontstaan rond het jaar 2000 toen een groep vrienden samenkwam om te jammen in Mexico-Stad. Na een tijdje werden ze wat serieuzer en in 2004 brachten ze hun eerste album uit. Wat het geluid van Son de Aquí zo uniek maakt, is dat deze composities gevuld zijn met moderne elementen zoals reggae, funk, hiphop en elektronische geluiden. De muziek is krachtig, dansbaar en draait om genieten van het leven. De band deed in 2021/2022 mee aan de Popronde, deed een ‘coronatour’ door heel Nederland en deed een tour door Mexico! Son de Aquí bestaat uit Leonardo Prieto (tres cubano, jarana, gaita, gitaar, lead vocal & compositie), Daan Arets (trommels), Patricia Mancheño (bas & achtergrondzang), Philip Kukulies (percussie & achtergrondzang), Ruben van der Kleij (trompet), Oliver Emmitt (trombone), Andera Consejo (dans) en Violeta Romero (dans). 

Op vrijdag 26 mei komt Son de Aquí dus naar HAL015 om hun muziek te laten horen aan het Delftse publiek. Het concert begint om 20:30 uur en tickets zijn te koop via www.rietveldtheater.nl