Foto:

Kunstgras leg je zo

  advertenties

Kunstgras is een prachtig alternatief voor echt gras. Zeker door de kwaliteit en uitstraling van het huidige kunstgras is het nauwelijks meer van natuurlijk gras te onderscheiden. Eén groot voordeel is ook dat het niet om maaibeurten of ander onderhoud vraagt. Je hebt dus nog meer tijd om er uitgebreid van te genieten. Mocht je je afvragen hoe je kunstgras legt: ga kunstgras kopen en volg daarna simpelweg onze aanwijzingen.

Ondergrond als basis
Een goede ondergrond is het halve werk. Je maakt een zandbed van tenminste vijf centimeter, dat je goed aantrilt. Knip gronddoek op maat en leg het over het zandbed. Als je jouw kunstgrasmat voor de sier legt, is non-woven gronddoek prima. Wordt het gras straks intensief gebruikt, kies dan voor stabilisatiedoek. Dit verlengt absoluut de levensduur van jouw kunstgras. Zet het doek vast met speciale grondpennen.

Leg in de richting van je gezichtsveld
Kunstgras komt van een rol, waardoor er altijd een zogenaamde vleug in zit. Vanuit verschillende hoeken ziet het er daarom ook iets anders uit. Leg jouw kunstgrasmat dan ook in het verlengde van jouw gezichtsveld, gezien vanaf de plek vanwaar je er het meeste naar zal kijken.

Hecht met lijmband
Bij een beetje formaat grasveld kan je kunstgras niet in één keer leggen. Gebruik daarom lijmband om de verschillende delen aan elkaar te hechten. Lijm alleen de rechte kant van je gazon en doe dat in de richting van de ribbels die je aan de onderzijde ziet. Dat doe je door de kanten die je met elkaar wil verlijmen even om te slaan en de lijmband er tussen te leggen. Leg ze op hun plek en trek het beschermende folie er tussen de delen door af. Stamp daarna het gras even goed aan. Hierdoor hechten de delen beter en krijg je dus sneller een stabiele kunstgrasmat.

Snijd voorzichtig en nauwkeurig
Die genoemde ribbels zitten er uiteraard niet zomaar. Snijd er daarom zo min mogelijk doorheen, en gebruik een haakmesje. Kan het niet anders, voorkom dan dat je scheef snijd door het mesje er rustig doorheen te halen. Snijd ook altijd aan de onderzijde, zodat je goed ziet wat je doet.

Zet vast die mat
We zijn er bijna! Om jouw kunstgras goed op z’n plek te houden, gebruik je kunstgraspennen. Eerst plaats je er eentje op elke hoek, en daarna langs alle zijden, om de meter. Dit doe je ongeveer tien centimeter van de zijkant. Als je ze tussen de ribbels in plaatst, vallen ze het minste op. Voorkom dat je ze precies dwars op die ribbels zet.

En nu maar genieten van je nieuwe kunstgazonnetje!

Meer berichten
 
CustomHtml_1