Horlogemaker Tjan van Loenen is maandag te zien bij 'The Repair Shop' op RTL4
Horlogemaker Tjan van Loenen is maandag te zien bij 'The Repair Shop' op RTL4 (Foto: )

Tjan doet zijn magie in 'The Repair Shop'

  advertenties

DELFT - Iedere maandag is de BBC-hit 'The Repair Shop'om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Elke week zet een team van ambachtslieden en vakmensen hun vaardigheden in om beschadigde maar gekoesterde voorwerpen in volle glorie te herstellen.
Presentator Humberto Tan gaat in gesprek met de eigenaren. Waarom zijn deze objecten zo dierbaar voor hen? Wat hopen ze terug te zien na de restauratie? Welke emotie roept de hereniging bij ze op? 'The Repair Shop' opent deuren voor bijzondere herinneringen en biedt een duurzame toekomst aan het voorwerp dat deze herinneringen met zich meedraagt.

Lust voor het oog
Tjan van Loenen is geraakt door de bijzondere inkijk die je krijgt in de levens van de gasten: "The Repair Shop is een vat vol verhalen, gigantisch veel vakmanschap en heel veel liefde. Elk verhaal begint met een eigenaar die een object met emotionele waarde inbrengt. Vervolgens nemen de vaklieden het object onder handen. Deze metamorfose is echt een lust voor het oog. Tot slot volgt de hereniging van het dierbare object met de eigenaar. Dan zie je de emotie, de opluchting, een herinnering aan vroeger. Het is een prachtige reis om naar te kijken. Emo-televisie pur sang."

Samenwerking
"Of het programma een tweede seizoen krijgt? Dat moeten we nog horen, dat ligt natuurlijk aan kijkcijfers en sponsoring. Dit seizoen zijn er nog drie afleveringen te gaan, te beginnen a.s. maandag, waarin ik een zwarte koekoeksklok onder handen neem. Daarna kom ik nog een keer aan de beurt voor de reparatie van een zakhorloge. Heel leuk is de samenwerking met de andere specialisten. Ik sta wel eens te kijken bij het klusje van een ander en dan denk ik: Hoe doet hij/zij dat? Maar dan blijkt dat zij dat ook ervaren als ze bij mij komen kijken." Kortom: allemaal kijken a.s. maandag naar Tjan en Tan!

Meer berichten
 
CustomHtml_1