Het team van Vita Victoria (Leven in overwinning)) verwelkomt je graag op het kleurrijke vrouwenevent. | Foto: PR
Het team van Vita Victoria (Leven in overwinning)) verwelkomt je graag op het kleurrijke vrouwenevent. | Foto: PR

Een kleurrijke dag bij Vita Victoria

Algemeen

DELFT - Het Delftse christelijke vrouwenteam Vita Victoria organiseert op zaterdag 12 oktober een kleurrijk vrouwenevent met inspirerende sprekers en leuke workshops. Een dag om lekker verwend en geïnspireerd te worden!

'Kleur je dag', is het thema van het vrouwenevent dat plaatsvindt in het gebouw van het Christelijk Lyceum Delft aan het Molenhuispad 1. Kunstzinnig therapeute Lidy de Boer is één van de zeven organisatoren van het evenement. "Het afgelopen jaar waren er rond de 180 vrouwen. Dit jaar hopen we 200 tot 250 gasten te mogen ontvangen om samen na te denken over christen zijn, geïnspireerd te worden, maar vooral ook om plezier te hebben". In de ochtend staan twee sprekers gepland: Arjan ten Brinke is gemeentestichter en voorganger in Den Haag geweest en doet een boekje open over hoe jij als christen in je straat - tussen je buren - kleur kunt zijn of brengen. Kunstenares Wilma Veen spreekt, letterlijk en figuurlijk, over 'kleur je dag. En wat geloofsbeleving daarin kan betekenen."

Workshops
Na een lekkere lunch is het in de middag tijd voor maar liefst tien verschillende workshops met uiteenlopende onderwerpen. "|Zo is er een workshop over het vinden van innerlijke rust", vertelt Lidy. De betekenis, inhoud en achtergrond van de workshop is 'Leven vanuit Genade', met praktische aanwijzingen. Een andere workshop heet 'leven vanuit je eigen kleur'. Hoe kun je leven vanuit je eigen zijn en niet alleen leven naar de verwachting van anderen? Verder is er een workshop met survivaltips voor 'de vrouw in de overgang'. Ook is er volop ruimte om actief en creatief te zijn. Bijvoorbeeld met de workshop aanbiddingsvlaggen; een zangworkshop 'black gospel, net even anders' een Bijbeltekst op een houten plank maken of de workshop 'Creatief in Kleur', waarin je aan de slag gaat met bloemen. Ook leuk: 'Kleur je arm', waarin je sieraden gaat maken, of de workshop Bible journaling. Een creatieve manier van Bijbellezen. Kortom; genoeg leuke dingen om te doen, leuke mensen om te ontmoeten en interessante dingen om te leren."

Aanmelden
Vita Victoria werd in 2012 opgericht en organiseert jaarlijks een vrouwenevenement, waar niet alleen christelijke vrouwen welkom zijn, maar iedereen. 'Kleur je Dag' begint op 12 oktober om 9.30 uur (zaal open om 9.00 uur) en duurt tot 16.00 uur. De kosten bedragen 25 euro, inclusief lunch. Aanmelden en meer informatie: www.vitavictoria.nl.