Sebastiaan van der Werf (links) luistert naar de geluiden vanuit het hoortoestel van de demo-opstelling (uiterst links), terwijl Eugene Duvaloois (rechts) de verschillende opties met de smartphone instelt.
Sebastiaan van der Werf (links) luistert naar de geluiden vanuit het hoortoestel van de demo-opstelling (uiterst links), terwijl Eugene Duvaloois (rechts) de verschillende opties met de smartphone instelt.

Iedereen kan bij Van der Leeuw Horen ervaren hoe prettig de Siemens Signia werkt

advertenties

Het is normaal gesproken niet mogelijk te ervaren hoe hoortoestellen werken. Bij Van der Leeuw Horen kan dat dit weekend wèl. Bij de audicien aan de Koornmarkt zijn zaterdag 2 en zondag 3 juli namelijk de Signia / Siemens Demo dagen.

De techniek op het gebied van hoortoestellen stond afgelopen jaren niet stil. Integendeel. De mogelijkheden almaar toe. De toestellen worden kleiner, de kwaliteit hoger en er komen steeds meer opties.
Iedereen kan dat dit weekend ervaren. Twee dagen lang staat bij Van der Leeuw een pop met hoortoestel in. Geïnteresseerden kunnen een koptelefoon opzetten en het geluid horen van de hoortoestellen in de oren van een demo-opstelling. Medewerkers van Van der Leeuw stellen vervolgens met de nieuwe TouchControl App in wat diegene wil horen. Wil je graag alles horen? Dat kan. Liever alleen het geluid van degene met wie je praat? Met één druk op de knop verdwijnt bijna alle ruis. Wil je meerdere mensen om je heen verstaan? Het is weer met één druk op de knop geregeld.

Audicien Eugene Duvaloois legt uit dat geluid weliswaar via je oren binnenkomen, maar dat je door hele andere zaken daadwerkelijk 'hoort'. "Het is cognitief", vertelt hij. "Je hersenen filteren alle geluiden die binnenkomen. Dat is, voor mensen die slecht horen en plots een hoortoestel krijgen, opeens heel gek. Hun hersens kregen jarenlang al die prikkels niet meer, en opeens horen ze het weer allemaal tegelijk." Met de gratis app bij de Siemens Signia kunnen gebruikers zelf bepalen hoeveel en welke geluiden binnenkomen.

Voordelen
Dat heeft meerdere voordelen. Gebruikers kunnen gesprekspartners veel beter verstaan zonder daarvoor veel inspanning te leveren. Ze hebben minder last van omgevingsgeluiden. Ze kunnen zelf bepalen wat ze horen. Dit alles gaat gepaard met heel veel gebruikersgemak. Iedereen kan dit weekend bij Van der Leeuw horen en ervaren hoe het werkt. "Ook als je geen hoorprobleem hebt", zegt Duvaloois. "Zo'n ervaring zorgt voor begrip. Je snapt bijvoorbeeld beter waarom je partner, als die een hoorstoestel heeft, je niet altijd goed verstaat." De toestellen die bij de nieuwe touchControl App kunnen worden gebruikt, zijn bij Van der Leeuw verkrijgbaar.

Meer gadgets
De mogelijkheden met hoortoestellen worden steeds groter. Het zijn ook allang niet meer de oubollig ogende vleeskleurige en grote apparaten. Tegenwoordig zijn ze klein, fraai vormgegeven en in allerlei kleuren verkrijgbaar. "Wij verwachten dat hoortoestellen in de toekomst steeds meer gadgets worden. Het is bijvoorbeeld nu al mogelijk om je muziek af te spelen via je toestel. We verwachten dat hoortoestellen, in combinatie met smartphones, in de toekomst nog veel meer mogelijkheden gaan bieden."

Meer dan welkom
Iedereen die wil ervaren hoe de Siemens Signia werkt is dit weekend van harte welkom. Verder is en blijft iedereen welkom die op wat voor manier dan ook niet helemaal goed meer hoort. "Kom gerust langs", zegt Duvaloois. "Ook als je twijfelt. We helpen graag."
Meer weten? Kom gerust langs of kijk op www.vdleeuwhoren.nl.