Marijke en Peter Kalf, het gastvrije ondernemersechtpaar van Kalf de Gaech.
Marijke en Peter Kalf, het gastvrije ondernemersechtpaar van Kalf de Gaech.

Leuke, veelzijdige en ontspannen avond uit bij Kalf de Gaech

Algemeen

DELFT – Kegel- en Partycentrum Kalf de Gaech heeft veel te bieden voor iedereen die een leuke, gezellige en ontspannen middag of avond wil beleven. Je kunt er eten, iets drinken, kegelen, of een combinatie van dit alles.

De horecagelegenheid ligt al sinds 1972 enigszins verscholen aan de Mozartlaan, maar de gasten weten hem al jaren goed te vinden. Peter en zijn vrouw Marijke Kalf namen de zaak in 1997 over. Ze beleefden vervolgens mooie jaren. "Toentertijd kwamen hier nog 29 kegelverenigingen die gebruik maakten van onze zes schitterende kegelbanen", vertelt Peter Kalf. Het aantal verenigingen is inmiddels teruggelopen tot dertien. Zodoende is Kalf de Gaech zich door de jaren heen meer gaan richten op het restaurant. Dit kan worden afgehuurd voor feesten, partijen, bruiloften, koffietafels, condoleances of vergaderingen. Daarnaast kan iedereen er op zondagavond aanschuiven voor een heerlijke en voordelige maaltijd, bereid door Marijke. Naast het a la carte menu hebben we ook een plate-service", vertelt Peter Kalf. "Gasten krijgen dan drie gangen. Het hoofdgerecht bestaat uit vis of vlees en drie verschillende soort groenten, plus aardappels. Alles is vers, en dat voor slechts 12 euro 50."

Gemoedelijk
De gasten kunnen hiervan genieten in de bijzondere sfeer die binnen dit familiebedrijf heerst. "Het is hier heel gemoedelijk en huiselijk. We maken vaak een praatje met de gasten. Wij kennen hen en zij kennen ons. Verder gaat het er hier altijd heel ontspannen aan toe. Iedereen kan na het eten zo lang aan tafel blijven zitten als 'ie wil." Ook bijzonder zijn de bijzondere combinaties die je kunt maken tijdens een avondje Kalf de Gaech. "Zo zijn er bezoekers die hier eerst een borrel doen, dan gaan kegelen, vervolgens een hapje eten, daarna weer kegelen, om af te sluiten met een drankje." Gewoon alleen een kopje koffie drinken? Ook dat kan.
Eens in de maand, vaak op de laatste zaterdagavond van de maand, wordt een speciale avond georganiseerd waarvoor de hele buurt wordt uitgenodigd. Zo vonden recent pannenkoekenavonden en stamppotavonden plaats. Veel omwonenden kwamen hiervoor naar het kegel- en partycentrum, maar iedereen is deze avonden – en eigenlijk altijd – welkom, benadrukken Peter en Marijke Kalf.
Iedereen zou beslist eens binnen moeten stappen om te ervaren hoe leuk het er is, geeft het ondernemersechtpaar aan. "Al is het maar om eens een keer te kegelen", zegt Peter Kalf. "Heel anders dan bowlen. Je hebt een smallere baan, andere ballen en het gaat veel rustiger. Daarnaast heb je, als je gaat kegelen, ook gewoon een leuke en gezellige avond met elkaar."
Meer weten? Kom gerust eens langs of kijk op www.kalfdegaech.nl.