Judeska, een hilarisch personage van Jandino Asporaat, speelt zaterdag 8 oktober de voorstelling 'Van je familie moet je het hebben'.
Judeska, een hilarisch personage van Jandino Asporaat, speelt zaterdag 8 oktober de voorstelling 'Van je familie moet je het hebben'.

Veel, veelzijdige en vermakelijke voorstellingen in Theater de Veste

cultuur

DELFT – De gloednieuwe gids van Theater de Veste plofte vorige week weer bij 15.000 huishoudens op de mat. Volgens theaterdirecteur Jan Bartels wordt sindsdien heel positief gereageerd op de bijna 200 voorstellingen die in het seizoen 16/17 in Delft te zien zijn.

"We hebben echt een mooi, groot en gevarieerd aanbod, waarin veel te kiezen valt. Opvallend is dat Theater de Veste krachtig inzet op enkele bijzondere genres die het afgelopen jaren heeft omarmd, zoals de theatercolleges, debatten en popavonden met het Paard van Troje. "We hebben er succes mee, het past goed bij de stad en we doen daarmee meer dan alleen theater", legt Bartels uit.

Indrukwekkende lijst
Komend seizoen staat er onder meer een indrukwekkende lijst cabaretiers klaar om op te treden; van Youp van 't Hek en Marc Marie Huijbregts tot jonge talenten als Eva Crutzen en Patrick Laureij. Vanwege het relatief hoge aantal expats in de stad, biedt Theater de Veste een groeiend aantal internationale comedyshows. Verder zullen alle grote Nederlandse repertoire toneelgezelschappen en een hele eigentijdse mix van dansvoorstellingen, te zien voor wellicht een minder groot publiek.. Theater de Veste vindt dat dit aanbod verdieping aan het leven geeft en daarom te zien moet zijn in het Delftse theater. "Natuurlijk, we zijn we een bedrijf en dat moet goed draaien", zegt Bartels, "maar we vinden niet dat we het programma alleen moeten samenstellen op basis van wat volle zalen zal trekken. Dat zou niet goed zijn."
Theater de Veste heeft, mede doordat het 't Theatercafé nu nog meer wordt inzet, meer voorstellingen geboekt dan voorgaande jaren. Daardoor zijn er soms zelfs drie voorstellingen of activiteiten op één avond. Enkele producties zijn nu na anderhalve week verkoop uitverkocht, voor het overgrote deel zijn er nog voldoende kaarten beschikbaar.
"Iedereen zou beslist eens onze gids door moeten nemen of op theaterdeveste.nl moeten kijken. Dan zie je dat we voorstellingen hebben vanaf 5 a 6 tot 40 euro. We zijn van vele markten thuis. Vergis je niet: het is heel belangrijk om je accu op te laden of af en toe eens een avondje echt te ontspannen. En hard lachen werkt preventief en is daarmee hartstikke gezond."
De kaartverkoop is inmiddels begonnen. De gids is gratis af te halen aan de kassa's van Theater de Veste. Zie verder de website www.theaterdeveste.nl voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop.