Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

wonen

DELFT- Ruim twintig jaar woonden Chris van Eijnsbergen en zijn partner met veel plezier in de Isaak Hoornbeekstraat. Nu, met twee pubers in huis en de behoefte aan een goede thuiswerkplek, is de tijd gekomen om te vertrekken naar een grotere woning. Die is gevonden een kilometer verderop. “Want we wilden zeker in Delft blijven”. 

Aan de woning en omgeving ligt de verhuizing niet. Chris: “Het is een leuke straat, waar we veel contact hadden met de buren. Een tijdje geleden hadden we zelfs een straatfeestje, en dan merk je dat er best wat woont van internationaal kaliber. Mensen die bij de TU werken en ook studenten. Verder zijn we ruim bemeten als het gaat om voorzieningen in de buurt. Er zijn meerdere basis- en middelbare scholen dichtbij, dus voor mensen met kinderen ideaal. Treinstation en tramhalte zijn op loopafstand, evenals buurtwinkels, een grote supermarkt, het Wilhelminapark en zwembad. Het centrum is sowieso op loopafstand. Kortom: een perfecte locatie”.

Veel ruimte
Ook binnen de vier muren is het volgens Chris goed toeven. “Doordat de woning een uitbouw heeft is het een voor deze buurt ruim huis. Er is verder veel extra bergruimte onder de trappen van de bovenburen en in de tuin bevindt zich ook een berging”.
Hij vervolgt: “Een groot voordeel vind ik dat het in de woning ’s zomers koel blijft, wat heel aangenaam aanvoelt. Dit heeft ook te maken met de ligging. De achtertuin ligt op de noordkant, dus de zon komt vaak aan het eind van de dag over. Die staat er dus niet de hele dag op. Desalniettemin hebben we daar wel een grote parasol. Omdat de woning op de begane grond is en twee woonlagen boven zich heeft, wordt warmte ook weer goed vastgehouden. Dit heeft weer voordelen als het kouder wordt”.
Buiten deze indirecte vorm van isolatie is er ook sprake van dubbele beglazing en vloerisolatie. Op een aantal plekken in de woning is een verlaagd plafond, wat extra isolerend en geluidwerend is. Het platte dak leent zich verder ideaal voor zonnepanelen, waarover Chris net in bespreking was met de VVE, maar waar het door de verhuisplannen niet meer van is gekomen.
Met de VVE is er een prettige samenwerking. “We zijn met z’n drieën en we komen meestal een keer per jaar bij elkaar om te bespreken hoe het met het pand staat. We hebben een gezamenlijke opstalverzekering geregeld”.

Parkeervergunning
Aangezien de woning in het parkeervergunninggebied ligt, moet voor het stallen van de auto betaald worden. Voor gasten kan een bezoekersvergunning worden geregeld. Chris: “Wij hebben geen auto en doen alles op de fiets. En als we wel eens een auto huurden via My Wheels konden we hem altijd kwijt op de eigen parkeerplaats”.

Chris wijst tenslotte nog op een paar leuke details. “De regenton in de tuin laten we staan, zodat de volgende bewoner gebruik kan maken van het regenwater. Tussen de woonkamer/vernieuwde open keuken en de slaapkamer erachter is een glas in lood raam geplaatst. Dit geeft een mooi effect. En overal liggen marmoleum vloeren. Mooi, warm en makkelijk in onderhoud”.                        

Isaak Hoornbeekstraat 58, Delft
Vraagprijs is: 359.000 k.k.
Woonoppervlak is: 95m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding