Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door ZO makelaars

wonen

DELFT - Toen de buurt Hoornse Hof in de Voordijkshoorn 25 jaar geleden net was verrezen, was Ellen Bastiaanse één van de eerste bewoners. Samen met haar gezin was ze vanuit Werkendam in Brabant ‘terug’ naar Delft verhuisd. “We komen hier oorspronkelijk ook vandaan”, zegt ze.

Huis met veel leefruimte en tuin aan het water in boomrijke omgeving

Ze hadden een leuke tijd gehad in Werkendam en woonden daar naar hun zin. “Maar met opgroeiende kinderen hebben we toch de meer bewoonde wereld weer opgezocht”, zegt Ellen. “Hier in Delft was toen net deze nieuwe wijk gebouwd, een ideale kindvriendelijke buurt, waar ze echt met plezier zouden kunnen opgroeien.” Een straat zonder doorgaand verkeer in een boomrijke, parkachtige omgeving. Dat heeft Ellen altijd de charme van deze buurt gevonden. “Er wonen nu best nog wat oorspronkelijke bewoners”, zegt ze. “Maar er zijn inmiddels ook jonge gezinnen komen wonen, het is een leuke mix geworden. Mijn kinderen zijn al weer een tijdje het huis uit, dus nu is voor mij de tijd aangebroken voor een levensloopbestendig appartement. Het huis is voor mij veel te groot geworden, dus ik verhuis naar een appartement in Delftzicht.” Wat laat Ellen Bastiaanse achter? Dat is een zeer ruime twee-onder-één-kap woning, aan het water gelegen, met rondom een tuin. Verder is er in huis een inpandige garage, en een parkeerplek op het eigen terrein. “Het is dus een grote woning, met een prachtige grote leefruimte”, zegt Ellen. “Nog niet zo lang geleden heb ik de parketvloer opnieuw op laten schuren en lakken, die hoef je dus niet meer in de was te zetten. Er is vloerverwarming.” De riante L-vormige living heeft zowel aan de achter- als aan de zijkant een schuifpui. Beide bieden toegang tot de zonnige tuin aan het water. “In de tuin kun je lekker langs het water zitten”, zegt ze. “Je hebt een mooi vrij uitzicht op een boomrijke omgeving. Dit uitzicht zal niet veranderen, want er mag niet gebouwd worden.” Aan de voorkant van de woonkamer is de keuken in een hoekopstelling. De keuken bevat alle benodigde apparatuur. Met een leuke begroeiing heb je vanuit de keuken een beschut zicht op de straat. “Vanuit de hal kun je ook in de garage komen”, aldus Ellen, terwijl ze ook meteen de situering op de eerste verdieping vertelt. “Hier waren oorspronkelijk drie slaapkamers met twee badkamers. Meteen toen we hier kwamen wonen, hebben we één badkamer als het ware opgeofferd, en hebben we hier vier kamers gemaakt. Vervolgens hebben we de badkamer die overbleef prachtig vernieuwd.” De badkamer is heel comfortabel, met een ligbad, een douche en twee wastafels. Er is een aparte toiletruimte met een tweede toilet. “En de tweede verdieping is nog altijd ingericht als kantoorruimte”, zegt ze. “Wij hebben namelijk een kantoor aan huis gehad. Van hieruit kom je ook op het heerlijke zonneterras, waar we heel veel van de zon hebben zitten genieten. Het is helemaal boven, dus in de vroege middag is het er al lekker warm.”
Op de royale overloop is een vaste kast met de opstelplaats voor de vernieuwde CV-combiketel. Het hele huis verkeert in een goede staat van onderhoud en is volledig voorzien van dubbel glas. “Als je hier woont, heb je een vergunning om van beide kanten door de Knip in de Harnaschpolder te rijden. Dat is een heel groot voordeel, want dan kan je heel makkelijk binnendoor rijden."

Hofzoom 13, Delft
(149 m²)
Vraagprijs is 519.000 euro k.k.
ZO makelaars
Van Foreestweg 4
2614 CJ Delft
(015) 212 99 88
www.zo.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding