Afbeelding

Huis te koop: Kastanjewetering 16, Delft

wonen

Editie: Week 45, Jaargang 21 |

DELFT – Aad en Anneke Jansen wonen sinds 1995 in deze keurig onderhouden tussenwoning in een landelijk gebied aan de uiterste noordrand van Delft. Ze kozen voor deze woning vanwege de prachtige ligging langs het water. Het is een pandje van honderd jaar oud, maar heeft toch een moderne uitstraling. “Daar is architectonisch ook echt over nagedacht”, zegt Anneke.

Ze zouden hier nog wel jaren willen blijven wonen. Toch zijn ze gedwongen te verhuizen, vanwege de door gezondheid van Aad. “Dat is wel jammer”, zegt Anneke. “We wonen hier heerlijk aan een doodlopende weg, zonder doorgaand verkeer. Je kunt vanuit huis leuk over het water uit kijken.”
De woning heeft geen ingang aan de voorkant, maar je betreedt het huis via een achterom. Via de tuin kom je eerst in een bijkeuken, vervolgens in de echte keuken, die grenst aan de woonkamer. “Toen we hier kwamen wonen hebben we het nodige laten verbouwen”, zegt Aad. “Nieuwe pannen op het dak, een nieuw plafond in de woonkamer, een nieuwe vloer en overal dubbel glas. Tussen de woonkamer en de keuken is een mooie doorgang in de vorm van een boekenkast gemaakt, maar dat had de vorige bewoner al gedaan.”
De bijkeuken is 3.25 bij 2.50 meter. Hier is ook de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. Vanuit de bijkeuken heb je een fraai uitzicht op de prachtig aangelegde tuin en het nog onbebouwde gebied daarachter. Via de bijkeuken heb je toegang tot de badkamer van 2.35 bij 0.85 meter, die voorzien is van een douche, een designradiator en een toilet. “Het is een lekker compact huis”, zegt Anneke. “Ideaal voor mensen met één kind of een stel dat geen kinderen wil nemen.”
Via een tussenhal kom je in de woonkamer met een open keuken, met een totale oppervlakte van 7.60 bij 4.25 meter. De keuken is van alle gemakken voorzien, zoals een koelkast, een gaskookplaat en een wasemkap. “Vervolgens kom je in de woonkamer, waar een ruime bergkast is”, zegt Aad. “Je hebt een heel groot raam, waardoor je prachtig naar buiten kunt kijken. Je kunt trouwens aan de voorkant ook heerlijk in de schaduw buiten zitten en dan zie je allemaal bootjes voorbij varen. In de tuin kun je ook heerlijk buiten zitten. Stukje bij stukje hebben we er tuin bij gekocht, zodat we nu een prachtige grote tuin hebben.”
De heerlijke achtertuin is 11 meter diep, ideaal op de zon gelegen en keurig aangelegd. Er is een aparte stenen berging en een vrijstaand houten tuinhuisje. “Boven hebben we twee kamers”, zegt Anneke. “De kamer aan de achterkant is onze slaapkamer. De kamer aan de voorkant gebruiken we als werkkamer.”
De ruime kamer aan de voorzijde is 3.65 bij 2.60 meter, heeft een vaste kast en een wastafel, voorzien van koud en warm water. De royale achterslaapkamer is 4.45 bij 4.15 meter, heeft een wastafelmeubel voorzien van koud en warm water. Vanuit deze kamer heb je de mogelijkheid tot het creëren van een dakterras. In de woning is een bergvliering aanwezig. “Het is een heel leuke buurt, waar je bij iedereen kunt aankloppen”, zegt Aad. “Het is een leuke gemeenschap met leuke buren. In de zomer zie je de boten van het Varend Corso voorbij varen.”
Op korte afstand treft u een divers aanbod van winkels, in de dorpskern van Den Hoorn, het centrum van Delft en winkelcentrum In de Boogaard. Scholen, openbaar vervoer verbindingen en de uitvalswegen A4, A12 en A13 zijn dichtbij.

De vraagprijs voor deze woning is: 227.500 k.k. euro. Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) 2134134 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12