Afbeelding

Duurzaam wonen in Huis de Witte Roos

wonen

Editie: Week 16, Jaargang 23 |

DELFT – Stichting de Witte Roos houdt op dinsdag 28 april een bijeenkomst over duurzaam wonen. Deze term hoeft niet te betekenen dat je inboet op comfort. Haarden vormen vanouds het gezellige middelpunt in huis. Bij het juiste gebruik van brandstoffen hebben haarden niet perse een schadelijk effect op het milieu. Oudere huizen in Delft zijn vaak uitgerust met een karakteristieke schouw of een schoorsteenmantel. Het loont de moeite om deze te behouden en te restaureren. In deze bijeenkomst leert u hoe u dat kunt aanpakken, terwijl u daarbij verstandig omgaat met energie.
De bijeenkomst wordt gehouden in Huis de Witte Roos aan de Oude Delft 73. In Huis de Witte Roos bevinden zich stookplaatsen uit de zestiende, zeventiende, achttiende en negentiende eeuw. Bij het herstel van de schouwen en het weer stookbaar maken, komen bijzondere snufjes van pas, mede omdat deze ouderwetse verwarmingstechniek moet worden geïntegreerd in het totaalconcept om het pand zeer energiezuinig te maken.
Willem Schermerhorn is betrokken bij de restauratie Huis de Witte Roos. Hij heeft als schouwbouwer grondige kennis van bouwstijlen, materialen, vormen en technieken. Zijn bedrijf bestaat ruim dertig jaar, heeft een eigen steenhouwerswerkplaats en kan allerlei soorten haarden installeren, ook met hergebruik van restwarmte en met toepassing van milieuvriendelijke materialen. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf half acht). Opgeven kan via www.witteroos.nl/activiteiten/ambachten/aanmelden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12