Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Informeer naar bieden met zekerheid bij De Hypotheker Delft

wonen

DELFT- Heb je een leuk huis gezien op de open huizen route, en wil je een bod doen zonder voorbehoud van financiering? Maak dan een afspraak bij De Hypotheker Delft. Deze kan je sowieso informeren over de voorwaarden van bieden met zekerheid. Wie een bod wil plaatsen zonder financieringsvoorbehoud, maar daarbij geen financieel risico wil lopen, kan gebruik maken van deze vorm van zekerheid. 

Als je een bod uitbrengt op een woning kun je ervoor kiezen om te bieden met voorbehoud van financiering. Dit geeft je de ruimte om te kijken of de hypotheek rondkomt, voordat de koop definitief is. Het voorbehoud van financiering valt onder de ontbindende voorwaarden die je afspreekt van de verkopende partij. Dit zijn redenen waaronder je eventueel af kunt zien van de koop. In feite spreek je af dat je nog uit mag zoeken of je een hypotheek kunt krijgen voor de woning waarop je het winnende bod hebt gedaan.

In het koopcontract spreek je samen met de verkopende partij af binnen welke periode de ontbindende voorwaarden gelden. Een goede stelregel is om uit te gaan van zes weken. Binnen deze periode kan vrijwel iedere hypotheekverstrekker aangeven of ze jou een hypotheek willen verstrekken. Verwacht je dat het in jouw situatie langer kan duren, bijvoorbeeld omdat je als ondernemer werkt? Dan kun je ook een langere periode afspreken. Korter kan uiteraard ook.

Meer kans met zonder voorbehoud
Bieden zonder voorbehoud betekent dus dat de koop gelijk definitief is en dat je zeker moet weten dat de hypotheek rond komt. De Hypotheker geeft je deze zekerheid voordat je het bod doet waardoor je meer kans maakt om de woning te bemachtigen. Er wordt daarom vaak gezegd dat je minder kans maakt als je biedt onder voorbehoud van financiering. De verkoper zal namelijk snel kiezen voor de zekerheidsgarantie van bieden zonder voorbehoud.

Westlandseweg 13 Delft
015 214 29 72
delft1200@hypotheker.nl
www.hypotheker.nl