Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Ilela Nze

vaste rubrieken

-Wat ben je hier aan de Mercuriusweg aan het doen?
"Ik ben een wandelingetje aan het maken met mijn dochtertje Florvie van anderhalf. Het was even droog en zodoende konden we er lekker op uit. We hadden de nieuwe Albert Heijn winkel in deze straat nog niet gezien en kwamen even een kijkje nemen."

-Waar kom je oorspronkelijk vandaan?
"Uit Congo in Afrika. Maar ik woon alweer zestien jaar in Delft. Ik heb het hier goed naar mijn zin met mijn vrouw en mijn dochter."

-Wat is je beroep?
"Ik werk al een jaar of acht in de zorg, net als mijn vrouw. Ik ben verzorgende bij woonzorgcentrum Lindenhof. Ontzettend mooi en dankbaar werk om te doen. Ik geef de bewoners graag wat aandacht, dan bloeien ze helemaal op."

-Wat doe je in je vrije tijd?
"Ik ben actief in de kerk. In Delft bezoeken we de gereformeerd-vrijgemaakte Immanuelkerk in de Wippolder. Florvie wordt hier binnenkort gedoopt."

-Wat stemt je vrolijk?
"De veranderingen in de stad Delft. Je ziet de stad veranderen en, dat is het belangrijkste, mooier worden. Daar word ik heel opgewekt van. Als alles klaar straks is, is de stad echt prachtig geworden."

-Welk nieuws van de afgelopen tijd is je bijgebleven?
"We hebben gebruik gemaakt van ons stemrecht en gestemd over het verdrag met Oekraïne. Het Nederlandse volk heeft nee gezegd tegen het verdrag, en ik begrijp dat wel."