Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Hyacinth Nwosu

vaste rubrieken

-Wat ben je hier in de Freibergstraat aan het doen?
"Ik geniet van een avondje vrij."

-Dat impliceert dat je doorgaans een drukbezet man bent.
"Dat klopt. Ik werk als fysiotherapeut met twee eigen praktijken. Daarnaast ben ik actief als fysiotherapeut voor de jeugdopleiding bij voetbalclub DHC, waar mijn drie zoons voetballen. Verder ben ik voorganger bij de Redeemed Christian Church of God (RCCG)."

-Hoe groot is dit kerkgenootschap?
"Dat wisselt. Meestal zijn het zo'n veertig personen. Omdat er veel buitenlandse studenten tussen zitten, wisselt de groep regelmatig van samenstelling."

-Hoe belangrijk is je geloof voor jou?
"Heel belangrijk. Ik ben van Nigeria, mijn geboorteland, naar Europa gekomen om als professioneel voetballer te kunnen werken. Het geloof heeft me de kracht gegeven om die stap te wagen. Het is mijn kompas in het leven."

-Heb je onlangs nog iets leuks meegemaakt?
"Ik sta ieder weekend langs het voetbalveld om mijn kinderen te zien voetballen. Ik vind het geweldig om te zien hoe ze op het veld aan het groeien zijn. Hoe ze hun talenten ontwikkelen, ieder op z'n eigen manier. Daar kan ik echt van genieten."

-Welk nieuws is je de afgelopen tijd bijgebleven?
"Ik kijk regelmatig naar nieuwszender CNN. Op deze zender gaat het nu heel vaak over de Amerikaanse verkiezingen. De strijd tussen Donald Trump en Hillary Clinton is interessant om te volgen."