Afbeelding

Het is maar dat u het Weet

vaste rubrieken

Editie: Week 28, Jaargang 21 |

In samenwerking met de Stichting Kerkelijk Erfgoed Delft en het Delft Chamber Music Festival organiseert Museum Het Prinsenhof de tentoonstelling ‘Hemelse Klanken. Muziek en erediensten in de Delftse kerken’. In deze unieke presentatie zijn meer dan zestig religieuze voorwerpen uit negen Delftse kerken samengebracht. De tentoonstelling is nog tot en met 1 september te zien. Zie voor meer informatie de website www.prinsenhof-delft.nl.
De internationaal bekende organist Hayo Boerema gaat zondag 14 juli vanaf 15.00 in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal een orgelconcert geven. Op het afwisselende programma staan naast een improvisatie composities van onder andere Andriessen en Howells. De toegang is gratis, wel is er na afloop een deurcollecte. Mail voor meer info naar www.veenswijkorgel@ziggo.nl
Aan de fotowand van Fotobister aan de Voldersgracht 16 hangen vanaf zaterdag 13 juli tot zaterdag 7 september foto’s van Petrie Coomans, lid van Fotoclub FC’59 te Delft. Het thema waarmee ze exposeert is ‘Grafisch Scandinavisch’. Fotobister is vrij toegankelijk op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.
In heel Nederland houden imkers op zaterdag 13 juli en/of zondag 14 juli open huis. Ook in en rond Delft doen een aantal imkers mee. Imkerij de Bijzaak aan de Oostveenseweg 15a in Schipluiden is zowel zaterdag 13 als zondag 14 juli open van 10.00 uur tot 16.00 uur. De bijenstal van Imkervereniging Westland, achter de Papaver aan de Korftlaan 6 en de KNNV bijenstal (vlakbij Abtswoude 19) zijn alleen zondag 14 juli open van 12.00 tot 16.00 uur.
Het buitengewoon getalenteerde duo Javier Lupiáñez op barokviool en Patrícia Vintém op klavecimbel geeft zaterdag 20 juli om 20.00 uur een Zomeravondconcert in het kerkje van ’t Woudt. Kaarten kosten 17 euro 50 (inclusief drankje) en zijn verkrijgbaar op de avond zelf. Reserveren is mogelijk via de website www.concertentwoudt.nl of via e-mailadres info@concertentwoudt.nl.
In september beginnen weer Muziek op Schootcursussen bij vakspecialist Félice van der Sande in Delft. Op vrijdag zijn kinderen van 4 maanden tot 4 jaar welkom en op zaterdag van 6 maanden tot 4 jaar. Je zingt en speelt samen met je kind en leert de leukste kinderliedjes, die je baby of peuter op een speelse manier stimuleren in de ontwikkeling. Félice heeft speciaal muzikaal speelgoed voor deze allerjongste kinderen, maar laat ze ook genieten van live muziek op de vele instrumenten die ze bespeelt. De kosten bedragen 65 euro voor tien lessen. Kijk voor meer informatie op www.felice.isjuf.nl of mail naar felice@isjuf.nl.
Het winkelend publiek kan zaterdag 13 juli op het Vrouwjuttenland in Delft tussen 14.00 en 17.00 uur genieten van de muzikale klanken van Iris van der Made Jazzanova.
Op de Markt in Delft wordt zaterdag 20 en zondag 21 juli voor de negende keer de internationale Keramiekmarkt Delft Ceramica gehouden. De markt is op zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12