Afbeelding

Het is maar dat u het Weet

vaste rubrieken

Editie: Week 13, Jaargang 21 |

’t Lieveheersbeestje houdt op 5 en 6 april een grote kinderkledingbeurs in Delft. Je kunt hier terecht voor leuke, kwalitatief goede en betaalbare kinder(merk)kleding in de maten 86 t/m 164. Open: vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. De beurs wordt gehouden in de Immanuëlkerk aan Schoemakerstraat 1 en de opbrengst gaat naar de bouw van een kerk in Loa in Zuid-Sudan.

Op 6 april gaan de bingoballen weer rollen in Wijkcentrum de Wending aan de Raamstraat 67.  Heeft u zin in een gezellige bingoavond, lekkere hapjes  en mooie prijzen, aarzel dan niet en ga gezellig langs. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Zorg dat je op tijd bent met de inschrijving voor de 26-ste editie van de Trompper Optiek Golden Tenloop, die op Hemelvaartsdag (9 mei) wordt georganiseerd. Honderden lopers hebben zich inmiddels online ingeschreven. Zie de site www.goldentenloop.nl.

In het museumweekeinde, 6 en 7 april, biedt Museum Paul Tetar van Elven de unieke mogelijkheid om onder deskundige begeleiding van docenten van de VAK zelf de kunst van het kopiëren onder de knie te krijgen. Op zaterdag geeft Jan Wisse een workshop voor volwassenen, op zondag kunnen kinderen onder leiding van Chris Dagradi leren kopiëren. Op zaterdag is de workshop van 14.00 tot 16.30, op zondag van 14.00 tot 15.30. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven via tetar@hetnet.nl.

De verplichte rijbewijskeuring voor senioren wordt gehouden op dinsdag 16 april in SportArt-Jan Koster, Industriestraat 8. De kosten zijn 30 euro en een afspraak maakt u via 015-2566222.

Maandagmiddag 1 april zijn kinderen en ouders uit alle wijken van De Bras (Hout&Plantage, Brasacker, Brasserhout en Biesland) van harte welkom mee te doen aan de paasactiviteiten.
De activiteiten beginnen om 14.00 uur. Je kunt dan de eierspeurroute lopen of je kunt eerst beginnen met paasknutselen in buurtcentrum De Yp, Oeverwallaan 130. Vanzelfsprekend is er voor iedereen koffie, thee, paasstol, lekkere paaseitjes, -koeken en limo. Voor meer informatie zie www.ypenburg.nu/debras.

In het Vermeer Centrum Delft vindt de expositie ‘Het universum van Vermeer’ plaats. De kunstenaar Bob Bunck is al meer dan 35 jaar een groot bewonderaar van Vermeer en ‘gebruikt’ hij het werk van Vermeer in zijn eigen werk als beeldend kunstenaar. Het Vermeer Centrum Delft is op alle dagen geopend van 10.00-17.00 uur.

Op 2 april kunt u genieten van een geweldig optreden door de Dutch Dixieland All Stars, met aan het hoofd de geweldige saxofonist en klarinettist  Frits Katee. De bezetting blijft nog even geheim, dus laat u verrassen. Aanvang is 21.00 uur in Altena Hoeve, Kasteelwerf 1.
Liz and the Doctors komt zaterdag 30 maart optreden in De V. Een beetje muziekkenner herkent Liz als Delfts beste zangeres van de laatste paar jaar: Eliza Krul. Toegang gratis, aanvang 22.00 uur.
Zondag 31 maart zijn de Kinderen van de V welkom bij ‘Iwan Kookt over’. Deze keer met de grote improvisatie kookshow. Wat zou je willen eten? Kies een ingrediënt en zie welk toneelstuk er uit voortkomt. Toverballentoneel of plumpudding drama… hoe dan ook  een voorstelling om op te eten. Aanvang 15.30 uur.

Zaterdag 6 april van 10.30-15.30 uur is er in Abtswoude een gezellige Voorjaarsmarkt. Er zijn leuke nieuwe en oude spulletjes te koop. Bij de koek en zopie is wat lekker te halen en je kunt meedoen met het Rad van Fortuin. Kinderen kunnen geschminkt worden en grabbelen in de grabbelton. En met een mooie portrettekening kunt u voldaan weer op huis aan.

Whiplash Informatiecentrum Europa organiseert in samenwerking met Reinier de Graaf een informatiemiddag voor mensen met een whiplash in Gasthuis Delft, gebouw H, in commissiekamer 2, Delft. Op donderdag 9 april tussen 14.00 tot 15.30 uur.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12