Afbeelding

Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 33, Jaargang 22 |

Het Margreet Groenendijk Quartet speelt zondag 17 augustus om 14.00 uur bij Stadscafé De Waag op de Markt pure jazz van Delftse bodem, waaronder klassiekers uit het great American Songbook met verrassende arrangementen. De entree is gratis.


Star Promotions organiseert donderdag 4 september van 13.00 uur tot 21.00 uur in de Dorpsstraat in Nootdorp een Zomermarkt.


De Vrije Kunstclub onder leiding van Helene Verbakel schildert één keer per week in Wijkcentrum de Wippolder aan de prof. Krausstraat 50 in Delft. Hun werk is tot eind augustus te bewonderen in De Bieslandhof aan Beukenlaan 2 in Delft.


Chauffeurs die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd kunnen hiervoor op 19 augustus terecht op het spreekuur in de sportschool aan de Industriestraat 8. Bel voor een afspraak naar 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.


DOK Centrum organiseert woensdag 3 september een uitmarkt voor baby’s en peuters. Van 10.00 uur tot 14.00 uur kunnen ouders of verzorgers ontdekken wat in Delft en omgeving allemaal te doen is voor hun kinderen. Er zijn workshops, informatieve stands, je kunt je laten fotograferen en er is tweedehands kinderkleding verkrijgbaar. Kijk voor het volledige programma en alle activiteiten op de website www.dok.info en klik op activiteiten.


De Stichting Kerkelijk Erfgoed Delft nodigt zaterdag 6 september belangstellenden uit voor een rondleiding rond het Delfts kerkelijk erfgoed. Hierbij zal voorzitter Wim van Leeuwen uitleg geven bij de voorwerpen en aangeven wat de verschillende weergegeven symbolen betekenen. De rondleiding duurt van 11.00 uur tot 12.00 uur en vindt plaats in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal in Delft. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Mail voor meer informatie naar sked@online.nl of bel naar 015-2144366.


Stan van Adrichem geeft vanaf woensdag 3 september in Buurthuis Onder de Schie aan de Rotterdamseweg 51a een zesdelige cursus waar bezitters van een eenvoudig fototoestel meer over hun camera leren en er betere foto’s mee leren maken. De lessen duren steeds van 19.30 uur tot 21.30 uur en de kosten bedragen 50 euro voor zes lessen. Zie voor meer informatie de website www.vanadricheminbeeld.nl of bel naar telefoonnummer 06-27227143.


Zaterdag 13 september krijgt iedereen de unieke gelegenheid om een tochtje met de trekschuit te maken. Ter gelegenheid van Monumentendag jaagt een paard de pakschuit Nooitgedacht in Midden-Delfland, tussen Maasland en Den Hoorn. Wie meegaat betaalt 10 euro en krijgt naast de boottocht een hapje en drankje en kan gratis naar Museum Het Tramstation in Schipluiden. Zie voor meer informatie en aanmelden de website www.middendelflandismensenwerk.nl.


De Delftse Schaakclub (DSC) opent het nieuwe schaakseizoen traditioneel met een simultaan tegen de nieuwe clubkampioen: Gert Legemaat. Dit gebeurt maandag 18 augustus vanaf 20.15 uur in het DuWo Denksportcentrum aan de Zusterlaan 114. Daarnaast wordt voor geïnteresseerden een open snelschaaktoernooi gehouden en ook vrij schaken is mogelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig en toeschouwers zijn welkom. Zie voor meer informatie de website www.delftseschaaksite.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12