Afbeelding

Ook in Delft gaat iedereen tijdens NLdoet weer voor elkaar aan het werk

vaste rubrieken

Editie: Week 4, Jaargang 23 |

De handen uit de mouwen tijdens NLdoet, een landelijk evenement dat ook in Delft ieder jaar, zoals hier bij Pieter van Foreest, veel vrijwilligers op de been brengt.

DELFT – Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, scholen en natuurorganisaties opgelet! Dit is uw kans om een grote klus te klaren, uw organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Doe mee met NLdoet op 20 en 21 maart 2015. Knap het speelplein of het jeugdhonk op, neem ouderen mee voor een wandeling met koffie of pak uw natuurgebied aan. Merle Koreneef is PR- en Communicatiemedewerker van Pieter van Foreest. “Net zoals vorig jaar worden op diverse van onze locaties weer activiteiten georganiseerd”, vertelt ze. “Momenteel zijn we dat aan het inventariseren. Over het algemeen worden op deze vrijwilligersdag klusjes in en rond het huis georganiseerd. De bewoners van onze tehuizen krijgen dan hulp van een aantal vrijwilligers. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook meegenomen worden naar het winkelcentrum. Of gewoon even op stap gaan, een wandeling door de buurt maken. Het zijn in elk geval altijd leuke activiteiten met onze cliënten. Wellicht kunnen er ook schilderklusjes plaats vinden.” Bij de editie van vorig jaar vonden op verschillende locaties van Pieter van Foreest acties rond NLdoet plaats. In de Lindenhof, de Bieslandhof, Stefanna, Abtswoude en Monica zijn toen enthousiaste vrijwilligers aan de slag gegaan. Van opknapklusjes, spelen van Oud-Hollandse spelletjes tot wandelen en een gezellige high tea met muziek.

Maar ook op andere terreinen sloofden Delftenaren en regiogenoten zich toen uit voor hun medemens. Een dag waarop we massaal de handen uit de mouwen steken voor een ander. Gewoon omdat het kan èn omdat je er anderen mee verblijdt. De bewoners van de wijk Biesland in Ypenburg gingen vorig jaar bijvoorbeeld witte bruggetjes in de wijk schoonmaken. De kinderen hielpen mee met het opruimen van het zwerfvuil. Bij Sophia Revalidatie hebben vorig jaar vier vrijwilligers van de TU Delft en twee Sophia Revalidatie-vrijwilligers het terras voorjaarsklaar gemaakt. Ze trotseerden de regen, spoten de tafels schoon, zetten ze vervolgens in de beits en vulden de plantenbakken in de tuin met plantjes.  Bij voetbalvereniging SEP werden alle reclameborden gereinigd door een team van het CDA Delft. En natuurlijk is ook door het bestuur een handje geholpen. Merle Koreneef vindt NLdoet een heel leuk initiatief. “Iedereen kan nu met eigen ogen zien, hoe leuk vrijwilligerswerk eigenlijk wel niet is”, geeft ze aan. “Je doet echt iets voor je medemens.”
Meedoen is eenvoudig. Meld uw klus aan via Mijn Oranje Fonds. Heeft u al een Mijn Oranje Fonds account dan kunt u met uw bestaande inloggegevens hier direct een klus aanmelden. Maak er anders snel eentje aan. Verder wordt verwacht een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus – de contactpersoon voor deze klus – het gewenste resultaat –  waarom deze klus en wie maakt u blij – het aantal vrijwilligers dat u zoekt. Uw klus verschijnt vervolgens op de website www.nldoet.nl. Laat iedereen in uw omgeving weten dat u meedoet en dat u vrijwilligers zoekt!
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12