Afbeelding

Food & Wine Bar Blue Inn: helemaal van deze tijd

vaste rubrieken

Editie: Week 5, Jaargang 23 |

Laura en John Keller verwelkomen u graag in hun sfeervolle Food & Wine Bar Blue Inn aan de Oude Delft.

DELFT – Op de plaats waar tot voor kort Miles Food & Drinks was gevestigd, vind je nu Food & Wine Bar Blue Inn. Nieuwe eigenaren, dus ook een nieuwe naam en vooral een heel nieuw concept. Blue Inn is een verwijzing naar Delftsblauw, het aardewerk dat nu eenmaal heel sterk met deze stad verbonden is. De gelegenheid aan de Oude Delft 125 biedt prima mogelijkheden om lekker te dineren onder het genot van de mooiste wijnen, maar heerlijk borrelen is hier ook mogelijk.

De nieuwe eigenaren, Laura en John Keller,  hebben allereerst voor een heel nieuw interieur gezorgd. De wanden, de bar, de verlichting, de aanwezigheid van grote en hoge tafels, maar ook zithoekjes met lage tafels en een draaitafel voor de live DJ-muziek: in niets lijkt het meer op het voormalig jazz-café. Het enige wat daar nog aan doet denken is de grote wenteltrap achter in het restaurant, waar je langs komt op weg naar de daarachter gelegen tuinkamer en grote binnentuin met de monumentale Essenboom.

“Als één van de weinige restaurants in de binnenstad hebben wij zo’n unieke binnentuin”, vertelt Laura. “Vooral in de zomer is het daar heerlijk om te zitten. We hebben een goede wijnkaart met bijzondere wijnen. Hierbij laten we ons inspireren door de suggesties van de gasten.”
Naast het à la carte menu is er ook de specialiteit van Blue Inn: De Plank!
Een beleving van verschillende smaken. U kunt kiezen uit de vlees-, vis-, de kaas- of de borrelplank. Ook is er een vegetarische plank. En in februari 'De Valentijnplank samen met een fles sprankelende prosecco voor 22,50 euro.”

De passie van Laura en John voor muziek vind je er ook in terug. Allereerst is daar de grote foto van Simply Red aan de muur, waarvan John een groot fan is. Maar ook in de professionele  geluidsinstallatie en de geweldige akoestiek van het bijzondere gewelfde plafond. “Binnenkort is er op donderdagavond de Jamsessie”, vertelt John. “Een maandelijkse plek voor muzikanten uit Delft om samen te komen en te spelen. Daarnaast zijn er in de weekenden live performances van verschillende bands uit Delft en omstreken en kun je op zondag genieten van Lazy Sunday Jazz.” Op de website en de Facebook pagina kun je alle activiteiten vinden. En John vertelt verder. “En natuurlijk hebben we de unieke stadstuin, die zich perfect leent voor trouwerijen en andere feestelijke gelegenheden. En biedt de zaal op de eerste verdieping uiteenlopende mogelijkheden voor bijeenkomsten en workshops.”
Kortom, Blue Inn - Good food & Great wines and music! Telefoon: (015) 364 31 17. Internet: www.blueinn.nl en email: info@blueinn.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12