Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 50, Jaargang 21 |

De laatste maand van het jaar is alweer enige tijd op weg en Sinterklaas is alweer even het land uit. De intocht was weer een feest voor jong en oud en ik vond het goed om te zien dat de Sint weer een hoop zwarte pieten bij zich had zonder dat dat tot problemen leidde. Verder heeft Robin Verschoor het weer goed voor elkaar en ligt de ijsbaan op de Beestenmarkt er weer prachtig bij.
Vorige keer vertelde ik al dat we met een aantal oude Delftenaren spinnen voor Inloophuis Debora onder de bezielende leiding van Koos van der Burg en Jan Hageman. Aanstaande dinsdag om 10.00 doen we dat voor de laatste keer dit jaar en iedereen is natuurlijk welkom om te komen kijken in het sportcentrum van de TU. Het is heel gezellig, er wordt veel gelachen en we hebben inmiddels al ruim 2500 euro opgehaald; ik weet zeker dat dat fondsenwerver Paul Friskes met zijn enthousiasme ook heel wat sponsors weet binnen te loodsen.
Ook was het afgelopen dinsdag natuurlijk lichtjesavond. Het was weer gigantisch sfeervol en veel mensen hadden de weg naar de binnenstad weten te vinden. Ook wil ik u nog even wijzen op het feit dat u de komende zaterdagen nog de mogelijkheid heeft om het oude Speakers te beleven. Jeroen van Schie geeft er feesten, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Serious Request actie van 3FM. Daarna komt de Bierfabriek in het pand en dat vind ik erg jammer. De horeca-ondernemers uit de Kromstraat en ik hebben een ondernemingsplan opgezet om Delft weer tot leven te brengen en heel de week door activiteiten voor verschillende doelgroepen te organiseren in het pand. Op die manier zou niet heel het nachtleven zich concentreren op de Kromstraat. We hebben hier heel veel tijd ingestoken en ik vind vooral de manier waarop we behandeld zijn niet helemaal correct. Daarbij is het jammer dat er niet voor het lokale initiatief, maar voor het geld van buitenaf wordt gekozen. Ik vind het een gemiste kans.
Ten slotte wil ik nog even de aandacht vestigen op Kerstsamenzang die op maandag 23 december in de Maria van Jessekerk wordt gehouden en waarbij ik gedichten mag voordragen. Gregor Bak heeft me voorgedragen om dat te doen en ik heb er natuurlijk heel veel zin in. Ik ben zelfs al eens langsgelopen om te oefenen. Natuurlijk bent u ook van harte welkom.
Ten slotte wil ik u allen een heel prettige Kerst wensen en gaan we ons best doen om er een heel mooi en voorspoedig 2014 van te maken. Ik ben in ieder geval dat jaar nog de Nachtburgemeester van Delft.

Leo Quack

Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12