Afbeelding

Het is maar dat u het Weet

vaste rubrieken

Editie: Week 22, Jaargang 21 |

In Wijkcentrum de Wending gaan op 1 juni de bingoballen weer rollen. Heeft u zin in een gezellige bingoavond, lekkere hapjes  en mooie prijzen, aarzel dan niet en kom gezellig langs. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de bingo start om 20.00 uur. Bingoboekjes zijn 5 euro.

Dinsdag 4 juni presenteert Jazzclub The Five en Dixieland Surprise. Vele oude bekenden zullen op het podium van Jazzclub the Five aantreden. Solisten die we kennen uit the Storktown Dixiekids, the New Orleans Syncopatores, the Dutch Swing College Band, the Down Town Jazzband, Ted Easton’s Jazzband. Goud van Oud, dus. Aanvang: 21.00 uur in de Altena Hoeve aan de Kasteelwerf 1.

Er wordt op balletschool de Dansacker volop geoefend voor de uitvoering van ‘Maskerademaar’. Het zijn stuk voor stuk enthousiaste kinderen die er heel veel zin in hebben. Er zijn stijlen te zien van hophop tot street dance en van werelddans tot klassiek ballet. Er zijn voorstellingen in Theater de Veste op zaterdag 8 en zondag 9 juni. Zie de website www.dedansacker.nl.

Voor je plezier naar de zondagschool. Op 2 juni kan dat bij de Wijnhaven. Daar wordt het gehele terras een muzieklesje nederpop geleerd. Vanuit z’n opleiding op de popschool in Rotterdam startte Leon Soeterboek in 1996 de Nederpop/rockband de Juf. En vanaf het begin was de insteek: alles Hollands-talig. Voor de Wijnhaven zal de band speciaal met de akoestische bezetting de middag vullen. De Juf, Nederpop. Zondag vanaf 15.30 uur.
Op zaterdag 8 juni houdt Atelier Clary Keramiek in samenwerking met Praktijk EVEnt een Open dag in het Atelier aan de Taj Mahalplaats 14 (Broedplaats Poptahof). Er zijn demonstraties draaien op de draaischijf en schilderen. En u kunt gebruik maken van een gratis korte schouder-, nekmassage. Clary Leijen en Aafke Buitelaar geven dan informatie over hun keramiek- en schildercursussen, workshops en kinderfeestjes. De open dag begint om 11.00 uur.
Op zondag 2 juni vindt alsnog de Fietspoldertocht plaats. Vanwege het slechte weer op tweede Pinksterdag is de tocht toen afgelast. De regen gooide roet in het eten. Komende zondag wordt beter weer verwacht. De tocht leidt dit jaar richting Schiedam. De route heeft een afstand van ongeveer 35 kilometer. Starten kan op zondag 2 juni om 10.30 uur en 12.00 uur vanaf het clubgebouw van voetbalvereniging Oliveo aan de Sportlaan in Pijnacker.

De Koninklijke Harmoniekapel Delft (KHD) houdt in het weekend van 8 en 9 juni een concerttour van twee dagen door verschillende plaatsen in Zuid-Holland. Het 75-koppige harmonieorkest geeft hierbij vijf gratis, swingende buitenconcerten op openbare en opvallende plekken waar veel mensen komen. Van klassiek tot pop en filmmuziek: het orkest speelt afwisselende muziek die veel mensen zal aanspreken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van solisten en choreografie. Dus geen statisch zittend orkest, maar een verrassende show. Pik de kapel op: zaterdag 8 juni, 19.45-21.30 uur: Pijnacker, Raadhuisplein, samen met Excelsior Pijnacker; zondag 9 juni, 15.30-17.00 uur: Beestenmarkt, samen met zanggroep Prestige.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12