Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 24, Jaargang 22 |

Atletiekvereniging AV’40 aan de Sportring12, achter Sporthal Brasserskade, organiseert zondag 15 juni de laatste Delftse Houtloop van het seizoen. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een loop van 1,5 km om 10.30 uur, deelname is gratis. Om 11.00 uur starten de lopen van 5, 10 en 15 km. Deelname hieraan kost 2 euro. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 10.00 uur.
Ondernemersnetwerk voor vrouwen Dea Dia verzorgt op maandag 16 juni de bijeenkomst ‘Storytelling op klompen’ voor ondernemers in het Swung House op het Delftechpark 11. Hierin leer je je eigen verhaal over je bedrijf en je leven te vertellen. Spreker is Désirée Battjes: internetstrateeg, neerlandicus en ondernemer. Het programma duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Dea Dia-leden betalen geen kosten voor deelname, introducés betalen 15 euro. Aanmelden kan via www.deadia.net.

Het Alzheimer Café Delft houdt op maandag 16 juni een bijeenkomst met het thema ‘Stress laat je los’. Een deskundige van GGZ Delfland geeft informatie over stress en hoe men deze kan verminderen. De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum De Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4 te Delft. De toegang is vrij, aanvang 19.30 uur.
In buurthuis Wippolder aan de Prof. Schoenmakerstraat/hoek Kloosterkade vindt zondag 22 juni om 15.00 uur het afscheidsconcert plaats van het ‘Wipmolenkoor’. De toegang is gratis.
De grote truck van Stichting Nationale Cholesterol Test is vrijdag 20 juni te vinden bij Albert Heijn aan de W.H. van Leeuwenlaan, zaterdag 21 juni bij Albert Heijn aan de Martinus Nijhofflaan en zondag 22 juni bij Jumbo aan het Bastiaansplein in Delft. In de truck kunnen alle voorbijgangers gratis hun cholesterol laten meten. Daarnaast worden ook de bloeddruk, gewicht en buikomvang gemeten. 
De Westlandse molenaars organiseren zaterdag 28 juni de 21e Westlandse Molendag. Alle molens zijn per fiets te bezoeken: een aantal molens is per rondvaartboot vanaf het water te bezichtigen en te bezoeken. Er wordt een fotowedstrijd georganiseerd: het is de bedoeling dat men één of meerdere foto’s van een molen of molenonderdeel maakt. Voor de kinderen wordt een molenpuzzeltocht georganiseerd. Deelnemende molens zijn onder meer de Groeneveldse molen in Schipluiden, korenmolen De Vier Winden in Monster en  de Wippersmolen en korenmolen de Hoop in Maassluis. De molendag vindt plaats van 9.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.westlandsemolens.nl.
Het Oudernetwerk Samenwijs houdt op maandag 16 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur de themabijeenkomst Krachten Bundelen in de Buurt. De bijeenkomst vindt plaats in het MEE-gebouw aan de Hooikade 30 in Delft. De avond is bedoeld voor ouders/verzorgers van jongeren met een verstandelijke beperking of een vorm van autisme. De toegang is gratis.
Negen bewoners van de wijk De Prinsenhof in Leidschendam staan op zondag 15, donderdag 19 en zondag 20 juni op de planken van Het Veur Theater met hun theaterstuk ‘Ongehoord!’. Het doel van het stuk is om verschillende en uiteenlopende culturen positief met elkaar laten samenwerken. Kaarten kosten 5 euro en zijn inclusief een hapje en een drankje. Reserveren kan via Het Veur Theater, Damlaan 44 in Leidschendam: tel. 070 – 300 00 13 of www.hetveurtheater.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12