Onderwaterhockey in actie (Foto: Arie Vreugdenhil)
Onderwaterhockey in actie (Foto: Arie Vreugdenhil) (Foto: Arie Vreugdenhil)

Kom in het bad, onderwater sporten bij Aqua-Delfia!

  sport

DELFT - Duiken, onderwaterhockey, onderwatervoetbal en zwemconditietraining zijn de sporten die we bij Aqua-Delfia doen in zwembad Kerkpolder. We zijn een gezelligheidsvereniging met een clubruimte en doen naast onderwatersport nog allerlei andere activiteiten zoals: Pinksterkamp, mosselavond, bootcamp en een oliebollenduik.

Lijkt het jou ook leuk om duiken eens te proberen? Of heb je wel eens in het buitenland gedoken maar nog nooit in Nederland? Of ben je gewoon op zoek naar een groep gezellige mensen om in het weekend mee op pad te gaan? Dan ben je bij Aqua Delfia aan het juiste adres! Nederland is heel mooi onderwater, duiken doen we vooral in Zeeland. Inktvissen en zeepaardjes kun je vinden in de Oosterschelde, kreeften in de Grevelingen, snoeken in zoetwaterplassen en je kan wrakduiken op de Noordzee. De oefenduiken voor de duikopleiding doen we dichterbij in het Oostvoornse Meer. Verder gaan we op duikvakanties naar tropische bestemmingen.

Duikopleiding
In maart beginnen we weer met een duikopleiding voor beginners. Bij Aqua-Delfia zijn veel duikinstructeurs lid en daarom kunnen we voor onze leden zelf alle duikopleidingen verzorgen. Als je nog nooit eerder gedoken hebt begin je met de 1* duikopleiding. Wanneer je de 1* opleiding hebt afgerond kan je veilig duiken in niet stromend water in Nederland en in het buitenland. Na de 1* opleiding kan je nog een heel aantal extra opleidingen volgen binnen het NOB duikprogramma. Lijkt je dat wat en ben je ouder dan 15 jaar, dan ben je van harte welkom om een keer een introductieduik te doen. Wanneer je bij Aqua-Delfia begint met duiken, kun een gedeelte van je uitrusting bij de vereniging huren.

Onderwaterhockey
Wil je aan je zwemconditie werken? We trainen iedere donderdagavond van 21.00 uur tot 22.00 uur. Aansluitend is er voor de bikkels een onderwaterhockeytraining van 22.00 uur tot 23.00 uur. Onderwaterhockey is echt pittig, dit doe je zonder perslucht met een kleine stick en een loden puck die op de bodem ligt. Bijzonder aan deze sport is dat het een extra dimensie heeft omdat je medespelers en tegenstanders niet alleen van voor, achter en van opzij kunnen komen zoals bij de meeste sporten; ze kunnen ook van boven erin komen 'vliegen'. Het spel is niet alleen enorm afwisselend, het geeft je elke keer weer een nieuwe uitdaging. We doen regelmatig mee aan toernooien in binnen- en buitenland.

Onderwatervoetbal
Ook spelen we onderwatervoetbal, met een duikuitrusting op de bodem van het zwembad. De bal is gevuld met zoutwater waardoor deze op de bodem blijft. Iedere tweede donderdag van de maand gebruiken we hiervoor de onderste helft van het zwembad van 21.00 uur tot 22.00 uur. In 2018 en 2019 is Aqua-Delfia zelfs Nederlands Kampioen geworden! Op 22 november dit jaar organiseren we het NK in het Kerkpolderbad in Delft.

Meedoen?
Wil je een keer de sfeer komen proeven, mee komen trainen of een introductieduik maken? Kijk voor meer informatie op onze website www.aquadelfia.nl en stuur een e-mail naar duiken@aquadelfia.nl. Wij nemen dan contact met je op.

Meer berichten
 
CustomHtml_1