Een delegatie van SamenSporten na afloop van de Damloop bij Night, vorig jaar.
Een delegatie van SamenSporten na afloop van de Damloop bij Night, vorig jaar.

'SamenSporten' loopt weer mee tijdens Trompper Optiek Golden Tenloop

sport

DELFT - Samen Sporten gaat op donderdag 25 mei weer meedoen aan de Trompper Optiek Golden Tenloop in hartje Delft.

Kinderen en jongeren met en zonder beperking, kunnen zodoende weer meedoen op hun eigen manier. Of ze nu kiezen voor de 1 kilometer, de 2,5 kilometer, de 5 óf de 10 kilometer: alle deelnemers krijgen in de voorbereiding een 'beweegmaatje' waarmee zij samen gedurende zes weken voorafgaand aan de Golden Tenloop gaan trainen voor één van deze afstanden. Want Samen Sporten is ook samen trainen.
De eerste training is op dinsdag 4 april van 16.00 tot 17.00 uur voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar en van 18.00 uur tot 19.00 uur voor jongeren vanaf 15 jaar en ouder. Vervolgens zijn de trainingen op 11 april, 18 april, 9 mei, 16 mei. Voor de 5 en 10 km groep is er een extra training op de donderdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. Alle trainingen van SamenSporten zijn bij AV40, te vinden aan de Sportring 12 in Delft. SamenSporten is op zoek naar mensen die het leuk vinden om als loopmaatje deze kinderen of jongeren te begeleiden voor en tijdens de Golden Tenloop. Aanmelden kan via samensportendelft@gmail.com. Meer weten? Kijk dan op www.facebook.com/SamenSporten.
SamenSporten wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Samen Delft en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.