De Golden Tenloop gaat door de gezellige binnenstad èn het mooie groen van de Delftse Hout. (foto: archief)
De Golden Tenloop gaat door de gezellige binnenstad èn het mooie groen van de Delftse Hout. (foto: archief)

Inschrijven voor Trompper Optiek Golden Tenloop

sport

DELFT – De Trompper Optiek Golden Tenloop is traditiegetrouw op Hemelvaartdag, dit jaar dus op donderdag 25 mei. De inschrijving gaat dinsdag 14 februari beginnen.

Wie het felbegeerde startnummer 001 wil bemachtigen, doet er dus verstandig aan de romantiek die avond achterwege te laten. De inschrijving begint op Valentijnsdag om klokslag 20.00 uur. De Trompper Optiek Golden Tenloop, die wordt georganiseerd door AV De Koplopers, is in meerdere opzichten een bijzondere wedstrijd. Het is hét hardloopevent van Delft. Bovendien zijn er maar weinig hardloopwedstrijden in de regio waar publiek zo massaal op afkomt om de lopers toe te juichen. In Marathon-van-Rotterdam-achtige-sferen vertrekken ze vanuit de binnenstad, richting Delftse Hout, om uiteindelijk achterin dit recreatiegebied weer om te keren en terug richting de binnenstad te rennen. Hier wacht elk jaar weer een even warm onthaal.
Volwassenen kunnen meedoen aan de 5 en de 10 kilometer, voor kinderen is er een loop van 1 kilometer en een van 2,5 kilometer.
Kijk voor nog meer informatie en inschrijven op de website
www.goldentenloop.nl.