De Leo Ammerlaan-loop kon dit jaar weer op veel belangstelling rekenen. (foto: Hans Korbee)
De Leo Ammerlaan-loop kon dit jaar weer op veel belangstelling rekenen. (foto: Hans Korbee)

Leo Ammerlaan-loop levert 7000 euro op voor het goede doel

sport

In de moderne kassen van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan B.V. was afgelopen weekend de Leo Ammerlaan-loop. Tijdens deze hardloopwedstrijd wordt sportievelingen en toeschouwers een blik achter de glasgevel gegund. 

Dit jaar maakten 750 enthousiastelingen van deze gelegenheid gebruik. De run door het kas van meerdere ronden is voor de renner en toeschouwer een belevenis. De teeltomstandigheden voor de jonge planten maken een vochtige omgeving met hogere temperaturen. Deze klimaatverschillen dwingen de lopers diep te gaan en goed hun energie te doseren. Voor de kinderen waren er vele activiteiten op het grote plein, schminken, knutselen, tekenen en andere spelactiviteiten. Dit alles terwijl de lopers meerdere malen passeren en aangemoedigd worden door de vele toeschouwers.

Het startschot op alle afstanden werd weer gelost door de oprichter van het bedrijf, Leo Ammerlaan. De 10 kilometer is gewonnen door Coen Zoon in een tijd van 38.27, bij de dames kwam Monique Stok (41.29) als eerste over de streep. Daarna was de 5 kilometer aan de beurt. Vooraf een energieke warming-up, gegeven door Marloes Nuijten van de 'Vliegende Vrouwen'. De 5 kilometer werd een spannende strijd met als winnaar Victor Geraedts in een tijd van 18.07. De winst bij de dames was voor Roos Korff de Gidts (21.50).

Als laatste onderdeel werden er twee Kidsruns gelopen. Aangemoedigd door vele fans liepen de jongsten van 4 tot 10 jaar een ronde van 1667 meter voluit, de verrassende overall winnaar hierbij was Lies Kneppers (6.29). De Kidsrun van kinderen tot en met 14 jaar over twee ronden werd gewonnen door Splinter Emmelot (13.20) en bij de meisjes was Hebe Chadwick (13.40) de snelste. Alle kinderen kregen dit jaar naast een gerbera (bloem) ook een medaille als blijvende herinnering.

Kijk voor alle uitslagen op: www.leoammerlaan.nl/loop.

De basisgedachte van de Leo Ammerlaan-loop is het steunen van goede doelen met een energiek evenement. De opbrengst van dit jaar is 7000 euro en komt geheel ten goede aan Stichting Baobab Kids en Stichting Lach voor een Dag.