Delft maakt kennis met Ammerlaan, niet zo maar een bakkersfamilie

Algemeen

DELFT – Aan de Oude Langendijk, in de Ternatestraat, aan de Hof van Delftlaan en in De Hoven Passage zal vanaf donderdag 11 februari a.s. de naam Bakker Ammerlaan prijken.

Dit van origine Bleiswijkse familiebedrijf bestaat al bijna 115 jaar en heeft inmiddels meer dan twintig filialen in de regio. Delft maakt nu dus ook kennis met het uitstekende brood en banket van Bakker Ammerlaan. De winkels op de genoemde locaties zijn overgenomen van Bakkerij Bierhuizen. Ook een familiebedrijf dat regionale bekendheid genoot. Helaas heeft dit Delftse bedrijf het niet kunnen bolwerken, onder andere door de concurrentie van supermarkten en de mindere bereikbaarheid van de bakkerij in de binnenstad. Het is niet de leukste aanleiding, maar toch is het fijn dat beide bakkersfamilies elkaar hebben weten te vinden. “Alhoewel, de families hebben altijd wel verbondenheid gehad”, zegt Frans Ammerlaan, die samen met zijn broer Jacques als vierde generatie de leiding heeft binnen de bakkerij. “De vaders Ammerlaan en Janmaat waren destijds namelijk heel goede vrienden van elkaar.” 

Bakkerij Bierhuizen wordt dus Bakker Ammerlaan, maar de klanten zullen de vertrouwde gezichten in de Delftse bakkerswinkels niet hoeven missen. Rob en Coen Janmaat en Robs vrouw Jeannette blijven gewoon werkzaam. “Coen blijft de winkels en klanten bevoorraden, in de banketbakkerij in De Hoven Passage treft men nog steeds Rob, terwijl Jeannette de klanten in de winkel aan de Oude Langendijk blijft bedienen”, legt zijn broer Jacques uit. 

Op het gebied van het brood zullen de klanten eigenlijk niet zo veel van de verandering merken. Ammerlaan bakte hiervoor namelijk al een jaar lang het brood voor Bierhuizen. “Mensen in Delft zijn dus wel bekend met ons brood”, gaat Frans verder. “Natuurlijk zullen er ook wel wat verschillen zijn tussen het oude en nieuwe aanbod, maar we willen ook graag producten uit het assortiment van Bierhuizen overnemen. Wij staan in elk geval altijd voor uitstekende en verse producten voor een redelijke prijs.” 

De klanten van Bakker Ammerlaan worden eigenlijk doorlopend verblijd met aanbiedingen. Een goed voorbeeld is de Drie Broden Aanbieding. Elke dag geldt voor een bepaalde combinatie van drie broden een aantrekkelijke korting. “Daarnaast hebben we natuurlijk de stempelkaart”, zegt Jacques. “Voor elke € 2,50 die iemand in onze winkels besteedt, krijgt hij een stempel. Bij 12 stempels is een kaart vol en kan hij profiteren van goedkopere of zelfs gratis producten.” 

De bakkerij heeft een uitgebreid assortiment, dat loopt van het stevige meergranen brood tot het fijnste gebak. Brood, hartige broodjes, zoete broodjes, taarten en gebak, cake en koek, chocolade, het kan niet op. Voor feesten en partijen zijn vooral de speciale fototaarten een ontzettend leuk idee. Elke gewenste foto of tekening kan op zo’n taart worden aangebracht. Kijk op de website voor meer informatie.

Bedrijf: Bakker Ammerlaan
Adres: Oude Langendijk 6
Hof van Delftlaan 63a
Ternatestraat 44
Troelstralaan 59
Telefoon: (015) - 261 15 84 (voor gebakbezorging)
Internet: www.bakkerammerlaan.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12