Delftse talenten maken indruk tegen Sparta onder -19

sport

DELFT - De talenten uit de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie van het afgelopen jaar hebben hun huid duur verkocht tegen Sparta onder-19. Het keurkorps van Martin Stoelinga stond na driekwart wedstrijd nog op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch capituleren (2-4).

Dat was een knappe prestatie voor de talenten die de 16-23 competitie het afgelopen seizoen kleur gaven. Na een wat onwennig begin, pakten de jongelingen de handschoen op en legden zij de jeugdspelers van de betaald voetbalorganisatie het vuur aan de schenen. "We begonnen inderdaad wat zwakjes", analyseert gelegenheidstrainer Martin Stoelinga, "maar dat is ook niet raar als je ziet dat die jongens in principe nog nooit met elkaar hebben samengespeeld. Na 20 minuten kregen we vat op de wedstrijd en uiteindelijk verliezen we door de vele wisselingen omdat je iedereen aan spelen wilt laten toekomen. We kunnen, ondanks de nederlaag echter terugkijken op een mooie voetbalavond met veel publieke belangstelling."

"IK VOEL ME VEREERD"
Concordiaan Koen de Vries, verantwoordelijk voor de eerste Delftse treffer, kan het hier alleen maar mee eens zijn. "Dit soort wedstrijdjes zijn natuurlijk altijd leuk om te spelen en ik voel me ook vereerd dat ik geselecteerd ben. Ik denk dat het knap is dat we het hen nog lastig hebben kunnen maken. Wij zijn een gelegenheidselftal waarbij ik de namen van sommige teamgenoten zelfs niet eens weet, terwijl zij vier keer in de week samen trainen. Vooral qua sfeer in de kleedkamer was het aanvankelijk even aftasten, maar daarna werd het wel heel gezellig. Je ziet ook gewoon dat zij veel beter kunnen voetballen. In het begin was ik even bang dat we opgerold zouden worden, maar we hebben ons goed herpakt."
De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong in een fase waarin het Delfts elftal net het lek boven leek te hebben. De sterk keepende Orlando van Diepen (DSVP) had op een krijttrap van Halil Dervisoglu geen gepast antwoord. Lang konden de Rotterdammers echter niet van de voorsprong genieten, want Wouter van Vliet (DVC) zette Koen de Vries vrij voor de keeper en deze tekende op schitterende wijze voor de ruststand. In het tweede bedrijf werd het zelfs nog mooier, toen Richard Kasius (SEP) de Delftse selectie met een bekeken afstandsschot aan de voorsprong hielp, maar uiteindelijk was een slotoffensief middels goals van Abdul Sankoh, Halil Dervisoglu en Stefano Verweij voldoende voor de overwinning van de bezoekers.

"NATUURLIJK HEB IK LEUKE SPELERS GEZIEN"
Sparta-trainer Frank van Kempen was na afloop dan ook tevreden. "Zeker als je ziet dat we vanavond voornamelijk speelden met spelers die normaal gesproken minder vaak aan bod komen en spelers van het elftal onder-17. Doordat we in de eerste helft niet genoeg druk zetten, kwam het Delftse team goed in de wedstrijd en uiteindelijk hebben we in het laatste kwart orde op zaken gesteld. Of ik in het Delftse elftal leuke spelers heb gezien? Natuurlijk. Nummer 7 (Hayden Berden, RKDEO) viel op en nummer 8 (Daley Uythof, Wippolder) had een fantastische trap. Maar ik ben natuurlijk vooral bezig met mijn eigen spelers. Uiteindelijk is het denk ik voor iedereen een leuke wedstrijd geweest."
Voor Koen de Vries was het dat in ieder geval. "Ik vind de 16-23 competitie sowieso heel leuk om te spelen. Het is natuurlijk altijd leuker om een wedstrijd te spelen dan om te trainen. Voorlopig kan ik qua leeftijd nog drie jaar mee en ik ga er graag mee door. Zeker als er ook dit soort wedstrijden bij horen."