Luc Bruggeman speelde negen seizoenen in het eerste elftal van Delfia en maakte daarnaast bij de bedrijvencompetitie deel uit van het elftal van de Belastingdienst. (foto: Roel van Dorsten)
Luc Bruggeman speelde negen seizoenen in het eerste elftal van Delfia en maakte daarnaast bij de bedrijvencompetitie deel uit van het elftal van de Belastingdienst. (foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Luc Bruggeman?

sport

DELFT - Luc Bruggeman (69) speelde een jaartje voor Wippolder, maar maakte vooral furore bij zijn jeugdliefde Delfia.

Bruggeman begon op zijn tiende met voetballen. "In de jeugd van Delfia speelden we aan de Buitenwatersloot achter de Kogelgieterij. Naar uitwedstrijden gingen we altijd op de fiets. Bij LVSJ in De Lier pompten ze het 'douchewater' uit de sloot."

- Met wie speelde je in de jeugd?
"Onder andere met Jan Schippers en Leo de Wit. We hadden een heel leuk elftal, waarbij ik in de voorhoede speelde. Op mijn eenentwintigste kwam ik in het eerste terecht. Daar begon ik als middenvelder en eindigde ik als voorstopper. Tussendoor speelde ik een jaar voor Wippolder."

- Hoe dat zo?
"Tijdens een ledenvergadering had ik kritiek op het beleid, waarop de voorzitter zei dat ik dan zelf maar wat moest gaan doen. Daarop vertrok ik naar Wippolder, waar mijn vriend Kees van Zuijlen speelde. Na een half seizoen in het eerste was ik alweer terug: oude liefde roest niet."

- Hadden jullie een goed elftal?
"Zeker, Jan Smits was een geweldige keeper. Verder speelden we met onder meer Jan Schippers, Leo de Wit, Koos Stam, Ton Hunnego en Gerard Knoester, die was overgekomen van DHC. In 1971 verhuisden we naar Het Kasteel en werden we kampioen van de HVB. Daarop volgde een wedstrijd tegen DSVP, winnaar van de zaterdag. We wonnen onterecht met 3-2. Ik raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd, maar scoorde wel de winnende. Dat heb ik er nog weleens ingepeperd bij mijn golfvriend Frans Rodenburg, die keeper was bij DSVP. Aan het eind van dat seizoen speelden we om het landskampioenschap in Zeist. Op de terugweg maakten we een tussenstop om wat te drinken en de chauffeur deed gewoon mee. Uiteindelijk reed hij in Delft een paar hekken omver."

- Welke trainers hadden jullie?
"Wim Noordam, een geweldige trainer en een heel fijne man. Hij zorgde voor een goede sfeer. Daarna kwamen nog Bram Panman en Miel Hollaard. Onder Miel werden we kampioen. Hij was sportinstructeur bij het leger. Na dat kampioensjaar waren Gerard Knoester en ik tegelijk geblesseerd aan onze knie en revalideerden we op de kazerne. Tegen mijn baas zei ik dat ik naar de fysio ging. Mijn knie genas nooit meer helemaal."

- Volg je het voetbal nu nog?
"Vooral op tv. Ik golf bij Concordia, waar ik elke donderdag de Herendag organiseer. We kunnen altijd nieuwe leden gebruiken. Ik kijk ook weleens een helftje bij een derby. Verder ben ik vaste supporter bij mijn kleinkinderen, die bij Fortuna korfballen en bij Wippolder voetballen."