Afbeelding

Technisch hart DHC barst van voetbalervaring

sport

Editie: Week 25, Jaargang 21 |

De trainersstaf van DHC is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

DELFT - Goed voetbal staat al 103 jaar centraal bij DHC. En gelet op de technische bezetting voor komend seizoen doen de groenzwarten er alles aan die clubcultuur te bewaken. Hoofd jeugdopleidingen Evert Steinvoort presenteerde onlangs de trainersstaf voor seizoen 2013-2014. “Allemaal echte voetbaljongens met veel praktijkervaring die van korte lijnen houden,” merkt Steinvoort trots op.

De A-junioren, die onlangs nipt de promotie naar de derde divisie misliepen, worden komende jaargang getraind door Peter Barendse. Barendse speelde in de jaren tachtig en negentig betaald voetbal bij onder meer Feyenoord, SVV en SVV/Dordrecht'90.
Joren Tromp, zelf nog spelend voor de Delftse hoofdklasser, trainde het voorbije seizoen de zeer succesvolle C1 van DHC. Het team werd ongeslagen kampioen van de derde divisie. Tromp treft een deel van het team nu als hoofdtrainer van de B. Fransisco Grant, geen onbekende amateurvoetballer in de Haagse regio, neemt de positie van Tromp over bij de C.
Ricky van den Bergh is inmiddels al meer dan een half jaar actief als trainer van de D-junioren. Van den Bergh, die als voetballer Spakenburg verruilt voor DHC, wordt hoofdtrainer van de D. Van den Bergh kwam eerder uit voor FC Kranenburg, Haaglandia, Sparta, Heracles en ADO Den Haag. John van 't Hoog blijft hoofdtrainer van de E en Jason Vermeer debuteert als hoofdtrainer van de F-afdeling. Vermeer leerde de fijne kneepjes van het trainersvak van oer-DHC'er Chris Kronshorst. Kronshorst start een nieuwe voetbalschool bij DHC en gaat aan de Brasserskade de jeugdtrainers instrueren en begeleiden. Marco Wessels blijft aan als Hoofd Keeperstrainer. Charlie Zuidwijk assistent hoofd jeugdopleiding en Norbert de Leeuw Technisch coördinator E en F. "Ook met de terugkeer van Chris zijn we uiteraard zeer verguld,'' zegt Steinvoort. "De club moet weer een instituut worden. Daar wordt hard aan gewerkt, we zijn op de goede weg.''

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12