Afbeelding

DHC organiseert talentendag en zet in op de jeugd

sport

Editie: Week 16, Jaargang 23 |

DHC heeft al heel veel talenten in de jeugd, maar er zijn er altijd nog meer welkom. (foto: Aad van der Knaap)

DELFT – DHC wil meer dan ooit inzetten op de jeugd. Daarom organiseert de op het hoogste niveau acterende vereniging van Delft aanstaande woensdag 22 april een talentendag.

Tijdens deze dag krijgen voetballertjes die vóór 2010 zijn geboren de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen bij de scouts van de jeugdopleiding van de zondaghoofdklasser. “We hebben vorig jaar een omschakeling gemaakt, waarin we binnen de DHC-academie nóg meer de nadruk leggen op kwaliteit”, legt Rob de Looze, organisator van de talentendag uit. “Dat betekent niet dat we de breedtesport uit het oog verliezen, maar we willen talentvolle voetballers uit de regio Delft een hoog trainingsniveau aanbieden. Hierbij richten we ons in de eerste plaats op individuele ontwikkeling, maar we houden natuurlijk ook de voortgang van de elftallen goed in de gaten.”

Op deze manier hoopt DHC naam te maken als hét opleidingsinstituut van Delft. “Dat doen we met zeer goede trainers. Het zal ook meer scouts van bvo's naar ons complex trekken, maar dat vinden we niet erg. Die scouts zijn er nu al en ze bevestigen onze waarde als opleidingsinstituut eens te meer.”

Tijdens de talentendag kunnen talenten die vóór 2010 zijn geboren deelnemen. “Dat kunnen ook spelers zijn die al bij andere clubs in de regio spelen, maar toe zijn aan een stapje hogerop”, vertelt De Looze. “De verschillende leeftijdscategorieën krijgen eerst informatie over hoe we werken, vervolgens krijgen ze een kwartier techniektraining en spelen we in partijvorm. Onze trainers en scouts beoordelen de spelers en degenen die eruit springen mogen volgend jaar aansluiten bij onze jeugdopleiding.”
Het uiteindelijke doel is dat het eerste elftal van DHC over enkele seizoenen grotendeels uit eigen jeugd bestaat. “Dat is wel het streven. Natuurlijk zullen we spelers met exceptionele kwaliteiten die van buitenaf komen ook toelaten. Als Johan Cruijff zich aanmeldt, stuur je hem natuurlijk niet weg. Verder zullen we jeugdspelers bij de overstap naar de senioren intensief begeleiden.”

Tijdens de talentendag worden ook opnames gemaakt door Haaglanden Voetbal TV. “Daarin worden onder anderen Robert Zwartjens, die ons verlaat en komend seizoen naar Feyenoord gaat, en hoofdtrainer van de A-jeugd, René van Delft, geïnterviewd. Al met al wordt het een mooie dag!”

De DHC talentendag vindt plaats op woensdag 22 april tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Meer informatie over het programma vind je op www.dhc-delft.nl. Hier kan je je ook aanmelden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12