Afbeelding

'Er is nog genoeg tijd om de poppetjes op de juiste plek te zetten'

sport

Editie: Week 28, Jaargang 22 |

DELFT – Ricky van den Bergh speelde afgelopen weken tegen twee van zijn oude ploegen. DHC verloor de eerste ervan met 5-3 van Sparta Rotterdam en afgelopen woensdag was ADO Den Haag met 5-1 te sterk.

– Was het bijzonder om tegen je oude clubs te spelen?
“Zoiets is altijd leuk, maar ik vind het niet per definitie heel bijzonder. Je komt vooral in de technische staf nog wel bekende gezichten tegen. Van de spelers kende ik eigenlijk bijna niemand.”

– Hoe kijk je terug op beide wedstrijden?
“Tegen Sparta begonnen we zwak en stonden we binnen het kwartier al met 2-0 achter. Dat mag eigenlijk niet gebeuren. Uiteindelijk kom je nog terug tot 3-3, maar daarna geven we het alsnog weg. Tegen ADO was het niet anders. Je moet tegen zulke ploegen zo lang mogelijk 'de nul' houden, maar als je zo knullig balverlies lijdt op het middenveld en de bal ook nog in eigen doel kopt, dan wordt het lastig.”

– Hoe staan jullie ervoor?
“Ik denk dat we vooral voorin en op het middenveld sterker zijn geworden. Achterin moet het nog wat meedogenlozer. Ik denk dat het een kwestie is van de poppetjes op de juiste plek zetten en daar is nog tijd genoeg voor.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12