Afbeelding

Hoogtepunten en hectiek bij hockeyinterland op Ring Pass

sport

Editie: Week 19, Jaargang 22 |

De internationals leefden vorig weekend in Delft met gezonde spanning toe naar het WK. (foto: Marijn Abbenhuijs)

DELFT – Het Nederlands mannenhockeyteam heeft op het complex van Ring Pass met 3-3 gelijkgespeeld tegen Engeland. Den Haag is gaststad van het aankomende WK hockey en daarvan plukt hockeyend Delft deze lente de vruchten.

Door: Marijn Abbenhuijs

Heel Ring Pass zal dagenlang met de nodige weerzin naar de weersvoorspellingen van vorig weekend hebben gekeken. Juist nu de vereniging één van de mooiste dagen uit het bestaan tegemoet zag, lag een koud, regenachtig eerste weekend van mei in het verschiet. Op zaterdag 3 mei bleek niets minder waar. Zonnebrillen en korte mouwen bepaalden het aangezicht en het maagdelijke wit van de voor de VIP’s beschikbare kok weerkaatste de felle lentezon. Het rook, tegen 4 uur ‘s middags in het Hof van Delft, naar mix van chic eten en opwinding. Dat dit affiche bijzonder was, merkte je aan alles en de bijbehorende voelbare spanning was dan ook niet gek. Nadat de selecties van Nederland en Engeland op een mooie, officiële manier waren voorgesteld, ontstond de nodige hilariteit onder de internationals toen de spanning voor de geluidsregisseurs ietwat teveel bleek. Ring Pass- lid Esmee Nünh, bekend van talentenjacht The Voice Kids, keek even vertwijfeld naar de zijkant toen de muziek meerdere malen pas halverwege de volksliederen mee begon te draaien, maar zong uiteindelijk een welhaast even mooi ‘God save the Queen’ als haar Wilhelmus. Het was het startsein voor de topsporters op het gloednieuwe waterveld om er gedurende zeventig minuten achter te komen hoe ze er, zo vlak voor het WK, voor staan.

Serieus gevecht
Al vanaf het begin werd duidelijk dat zowel Nederland als Engeland van plan was er een serieus gevecht van te maken, want de wedstrijd was vanaf de eerste minuut attractief. Engeland versierde vrijwel meteen een strafcorner en amper zestig tellen later kreeg Nederland een grote kans. Daarna zakte het tempo en controleerde Oranje de wedstrijd. De Hollandse hockeyers combineerden en hielden de Britten eenvoudig in bedwang. Een spelbeeld dat deed terugdenken aan de legendarische halve finale op de Olympische Spelen van 2012 waarin Nederland Groot-Brittannië met 9-2 versloeg. “Daar was ik bij”, vertelt één van een groepje van drie vrouwen op de VIP-tribune aan haar vriendinnen. Dat gegeven maakt op de andere twee weinig indruk en dus gaat het gesprek vrijwel meteen weer over de coquilles en de oesters van het buffet. Nederland blijft ondertussen tot de rust veel beter dan Engeland en komt via Jonker op 1-0. Na rust wordt het vrijwel meteen 2-0 door Van As en Verga maakt even later ook 3-0. Zijn treffer is voor de dames aanleiding om over zijn, van oorsprong, Argentijnse billen te praten en voor Nederland om flink gas terug te nemen. Engeland maakt via Carlson al snel 3-1, maar daarna zakt het niveau van de wedstrijd ver terug. Dat maakt voor het drietal op de VIP- tribune niets uit. Zij hebben in medetoeschouwer en voormalig aanvoerder van het Nederlands hockeyteam Jacques Brinkman een nieuw slachtoffer gevonden om hun enthousiasme over de aanwezige oesters te delen. Brinkman prijst zich gelukkig met het feit dat ze de lekkernijen met hem willen delen, maar ziet Oranje in de slotfase wel de overwinning uit handen geven. Via een strafbal en een strafcorner bepaalt Jackson de eindstand in de allerlaatste seconde op 3-3. Een grote domper voor de aanwezige toeschouwers is het niet. Na het laatste fluitsignaal stromen de bomvolle tribunes leeg en het hoofdveld vol. Er wordt op handtekeningen gejaagd. De ondergaande zon, hockeyinternationals en een perfecte organisatie zorgen ervoor dat het evenement op Ring Pass nog tot halverwege de avond leeft en nog veel langer in de geheugens van hockeyminnend Delft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12