Afbeelding

Tiende editie van het Hans Dorjee Voetbalgala vormt een mooie afsluiting van het voetbalseizoen

sport

Editie: Week 23, Jaargang 20 |

DELFT - RKDEO is de grote winnaar geworden tijdens het Hans Dorjee Voetbalgala, dat vorige week zaterdag bij Kok Catering Service in het Delftechpark werd gehouden. De Nootdorpers sleepten maar liefst drie van de vijf te behalen prijzen in de wacht.

Trainer Martin de Graaf en middenvelder Lennart Hilkhuysen werden als de beste in hun categorie onderscheiden, terwijl het hele elftal ploeg van het jaar werd. De overige titels gingen naar DSVP’er Björn Bénard, die doelman van het jaar werd en SV Den Hoorn-spits Michiel Draaisma, die dit seizoen met dertig doelpunten voor de tweede keer op rij topscorer van de Delftse regio werd.

De avond, die gepresenteerd werd door Jan Jaap van Buuren en René Wolve, vormde een mooie afsluiting van een toch al succesvol seizoen van een aantal clubs in de Delftse regio. Bij de genomineerden werd al duidelijk dat RKDEO, VV Schipluiden en DSVP een puik seizoen achter de rug hadden, want vorige week bleek al dat deze ploegen de kroon spanden bij de nominaties. Bij de categorie speler van het jaar viel Marvin Vermeer van SV Den Hoorn nog een nominatie ten deel en ontbrak DSVP, maar in de andere categorieën waren de genomineerden alleen afkomstig uit deze kampioensploegen.

De avond begon met een huldiging van het 16- tot 23-jarigenelftal van Concordia dat de DSW RODI 16-23-competitie won en een aandenken ontving uit handen van oud-Feyenoorder en DHC-trainer Guus Haak. Daarna ontving Michiel Draaisma uit handen van Jean-Paul van Gastel, de assistent-trainer van Feyenoord, de prijs voor de topscorer, waarna de uitverkiezingen konden beginnen.

De eerste prijs die uitgereikt werd was die voor trainer van het jaar en ging naar scheidend RKDEO-trainer Martin de Graaf, die zijn prijs uit handen van zijn oud-trainer bij DHC kreeg aangereikt. “Dit had ik niet verwacht”, is De Graaf verrast. “Het is een mooie afsluiting van mijn periode bij RKDEO, waarin we twee keer gepromoveerd zijn. Ik heb dit aan de ploeg te danken. Het mooiste vind ik dat ik de prijs uit handen van Guus Haak krijg. Hij was toen ik als speler bij DHC naar de senioren ging mijn trainer en ik zal hem ook altijd met ‘trainer’ aan blijven spreken, nooit met Guus. Ik heb heel veel respect voor die man en hij heeft me geleerd wat discipline en beleving is en dat niets vanzelf komt. Daar pluk ik nu als trainer zelf ook de vruchten van. Deze waardering vind ik mooi, maar het mooiste van de avond vind ik wel dat Lennart speler van het jaar is geworden, want als er iemand is die dat verdient, is hij het.”

Na de trainers waren de keepers aan de beurt en in deze categorie bleef Björn Bénard van DSVP Niels van Schie van RKDEO en Thomas Attema van VV Schipluiden, respectievelijk de nummers twee en drie, voor. Bénard kreeg zijn onderscheiding uitgereikt door de Delftse oud-profkeeper Hans Suiker. “En dat is een mooie beloning”, vindt de 21-jarige doelman. “Het is toch wel een beetje de RKDEO-avond vanavond en dan is het mooi dat ik hun keeper voor ben gebleven. We hebben met DSVP een goed seizoen gehad en mogen het volgend seizoen een stapje hoger proberen. Ik kijk daar naar uit. De gouden keeper die ik gewonnen heb komt op een plank in mijn kamer te staan, waar ook de beker die we vanwege het kampioenschap hebben gekregen op staat.”

Net als DSVP mag ook RKDEO volgend seizoen in de Eerste Klasse acteren. Lennart Hilkhuijsen, die als voetballer van het jaar Leon van der Zalm van VV Schipluiden en Marvin Vermeer van SV Den Hoorn achter zich liet, zal daar niet bij zijn. “Ik vind dat je op je hoogtepunt moet stoppen en dat doe ik dus ook. Ik had niet verwacht dat ik deze prijs zou winnen, want RKDEO was ook al ploeg van het jaar en de trainer had ook al gewonnen. Vooral de overwinning van de ploeg vond ik verdiend, want we hebben een superprestatie geleverd. De persoonlijke prijs vind ik een mooie vorm van waardering voor vijftien jaar selectievoetbal. Volgend seizoen ga ik waarschijnlijk op een wat lager niveau voetballen en ik zal hier zeker nog regelmatig komen kijken. Ik ga echter ook wat vaker naar Feyenoord. Dat is mijn club en daarom is het ook zo mooi dat ik de prijs uit handen van assistent-trainer Jean-Paul van Gastel gekregen heb. Verder vind ik de prijs voor de trainer ook zeer terecht. Hij is zo fanatiek en heeft het hele seizoen zo hard meegeleefd.”

Michiel Draaisma, de spits van SV Den Hoorn die dit seizoen met dertig goals die goals meer maakte dan vorig seizoen, was ook verguld met zijn prijs. “Voor een spits zijn dit natuurlijk mooie prijzen en ik ben blij dat we dit seizoen weer een mooie prestatie hebben neergezet.” Volgend seizoen zal Draaisma zijn doelpunten niet meer in het shirt van Den Hoorn maken. “Want ik speel volgend seizoen bij DSVP. Maar tot die tijd ben ik nog volledig met mijn hoofd bij Den Hoorn. We gaan er maandag alles aan doen om een ronde verder te gaan in de strijd om promotie.” Veel heeft dat echter niet geholpen, want door een 0-1 thuisnederlaag tegen OVV uit Oostvoorne is het seizoen voor Den Hoorn als een nachtkaars uitgegaan.

Leo Rontberg, namens de krant Delft op Zondag organisator van het gala, kon na afloop terugkijken op een geslaagde avond. “Ik heb van de aanwezige mensen alleen maar positieve reacties gehad. We hebben het dit jaar voor het eerst bij Kok Catering & Party Service georganiseerd. Een superlocatie. In het restaurant hebben we genoten van een heerlijk buffet dat speciaal voor de genomineerden en genodigden was bereid en na het buffet zijn we naar de feestzaal boven gegaan. Deze zaal was sfeervol ingericht en DJ Henny de Keijzer zorgde na afloop van de prijsuitreiking met zijn lichtshow en muziek voor een heerlijk avondje.” Ook volgend jaar zal het gala hier worden georganiseerd. “Want ook dit jaar bleek het weer een geslaagde afsluiting van het voetbalseizoen te zijn.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12