Afbeelding

Cool Runnings naar het WK Parachutespringen

sport

Editie: Week 25, Jaargang 22 |

Cool Runnings

DELFT - Cool Runnings, het nationale team 4-mans formatie parachutespringen,  vertegenwoordigt Nederland op het WK Parachutespringen in Tsjechië dat van 24 tot en met 31 augustus wordt gehouden. Delftenaar Joost van Heijenoort is de ‘tail’ van het team.

Wat ooit als vriendenteam met een gezamenlijke hobby begon, is uitgegroeid tot een semiprofessioneel parachutespringteam. “Wij zijn in 2006 opgericht. In eerste instantie gewoon voor de lol, maar omdat er een fantastische klik met elkaar was groeiden onze ambities,” vertelt Joost van Heijenoort. Het viermansformatiespringen kent op wedstrijdniveau een viertal categorieën. “Sinds 2013 springen wij in de moeilijkste categorie. Dat resulteerde het afgelopen jaar in de derde plaats op de Nederlands Kampioenschappen.”
Ondanks die derde plek mag Cool Runnings toch naar de Wereld Kampioenschappen. “Het parachutespringen in Nederland is van behoorlijk niveau, maar is geen sport om dagelijks van te leven. Het kent vooral teams van enthousiaste mensen die de sport vanuit hobby beoefenen. De nummers een en twee zijn vorig jaar gestopt en de bond gunde ons deze fantastische kans!”
Cool Runnings is te volgen via www.facebook.com/Coolrunningsskydive of www.coolrunning-skydive.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12