Afbeelding

Wie wordt keeper/speler van het jaar?

sport

Naam: Laurens Waling (29)
Club: Concordia
Positie: Doel

- Wat vind je van je eigen prestaties tot nu toe?
Het gaat lekker, net zoals met het hele team. We staan bovenaan in de derde klasse, we hebben weinig tegendoelpunten en zes keer de nul gehouden. Het vorig seizoen in de derde klasse viel tegen. Maar dit is pas mijn eerste jaar vast in het eerste elftal.

- Wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?
We hadden aan het begin van het seizoen nooit kunnen denken dat we zo goed zouden presteren. De verwachtingen zijn na die goede eerste seizoenshelft dan ook wel veranderd. Nu gaan we voor het kampioenschap, hoewel de verschillen met de concurrentie niet zo groot zijn.

- Hoe verloopt de samenwerking met de verdediging?
De verdediging staat als een huis. Ondanks aardig wat wisselingen vanwege blessures. Er is een goede wisselwerking tussen mij en de verdedigers. Zelf keep ik al mijn hele leven. Alle basistechnieken heb ik dus wel ontwikkeld. Ten opzichte van andere keepers onderscheid ik me vooral door mijn reflexen. Ik ben redelijk allround.

- Volg je het Voetbalklassement op de voet?
Bij ons in het team zijn er wel individuele spelers die er erg mee bezig zijn. Als team is dat niet zo het geval. Zelf volg ik het niet. Ik vind lekker spelen en een goed resultaat behalen het belangrijkste.

Naam: Stefan Berkhout (30)
Club: sv Den Hoorn
Positie: Middenvelder

- Wat vind je van je eigen prestaties tot nu toe?
Door blessures heb ik voor de winterstop niet veel gespeeld. Vorig jaar ben ik geopereerd aan mijn meniscus. Er moest een gedeelte van de meniscus weg gehaald worden. Het begin van het seizoen viel voor mij dus tegen en nog steeds ben ik niet 100 procent fit. In de eerste seizoenshelft heb ik vier wedstrijden gespeeld. Ik gebruik nu de winterstop om weer helemaal fit te worden en dan hoop ik in januari blessurevrij weer te kunnen beginnen.

- Wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?
Dan denk ik natuurlijk meer te kunnen spelen. Met het team gaat het tot nu toe heel goed. We staan boven aan in de derde klasse, met vier punten voor op de tweede plaats. Aan het begin van het seizoen wisten we niet wat we moesten verwachten. Deze Leidse poule was nieuw voor ons, dus we gingen er blanco in. We wisten niet wat we moesten verwachten.

- Gaan jullie nu voor het kampioenschap?
Dat is moeilijk om te zeggen. Het is niet goed om nu te zeggen dat je kampioen wordt. Dan komt er namelijk alleen maar extra druk op te staan. Ik denk dat het goed is om te zeggen dat we de goede reeks voort willen zetten.

- Bevalt het een beetje bij sv Den Hoorn?
Het bevalt uitstekend. We hebben een leuke groep. Dit is mijn zesde jaar bij Den Hoorn en daarvoor heb ik vijf jaar bij Vitesse Delft gespeeld. Ik ben van plan hier nog wel even te blijven spelen.

- Volg je het Hans Dorjee Voetbalklassement op de voet?
Ik kijk altijd wel naar de cijfers. Het lijkt me natuurlijk leuk om hoog te eindigen in het klassement. Dat is een bevestiging dat je goed bezig bent.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12