Afbeelding

Delft staat 16 mei volop in het teken van wielrennen

sport

Editie: Week 19, Jaargang 23 |

DELFT - De top van wielrennend Nederland en buitenlandse talenten aan het werk zien? Dat kan op zaterdag 16 mei, als Olympia’s 3M Tour Delft en omgeving aandoet.

De oudste etappekoers van Nederland heeft die dag een individuele tijdrit en een middagetappe op het programma staan. Dit aangevuld met een boeiend randprogramma moet 16 mei tot een prachtige wielerdag maken.

Olympia’s 3M Tour wordt weliswaar voor de 63ste keer verreden, maar de oudste etappekoers van Nederland maakt een nieuwe start. De nieuwe organisatie wil stap voor stap de oude glans terug laten keren met een sterk deelnemersveld en talentontwikkeling als kernwaarden. Enthousiaste gedreven renners en ploegen die er alles aan willen doen om met de eindwinst aan de haal te gaan. Het is voor Nederlanders dé wedstrijd om je in eigen land te meten met de internationale top, voor renners van over de grens een manier om kennis te maken met vlakke koersen en de tactiek die daar bij kijken komt. De beslissing zou wel eens in Delft kunnen vallen. De klassementsrenners moeten zaterdagochtend vol aan de bak tijdens een individuele tijdrit van een kleine negen kilometer. De start en finish is aan de Molengraaffsingel voor het hoofdkantoor van 3M. Om 10.00 uur vertrekt de nummer laatst van het algemeen klassement als eerste. De winnaar is rond 11.45 uur bekend. Om 14.00 uur vertrekt het peloton dan voor een etappe van bijna 140 kilometer om rond 17.30 uur te finishen op de Molengraaffsingel. De route gaat via Nootdorp, Leidschendam, Zoeterwoude-Dorp om Zoetermeer heen, door Zevenhuizen en langs Rotterdam terug naar Delft. Er worden twee lussen van bijna zeventig kilometer gereden.
Gedurende de dag is er bij start en finish een mooi randprogramma. Er zijn demonstraties van het Human Power Team en voormalig Nederlands trialkampioen Patrick Smit. Human Power Team staat voor aerodynamische ligfietsen in een samenwerking van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit van Amsterdam. De snelste ligfiets ter wereld komt naar Delft. Smit biedt spectaculaire trialshows en vermaakt het publiek daarmee op prettige wijze. Voldoende reden dus om op zaterdag 16 mei naar Delft te komen. Meer weten? Kijk dan op www.olympias3mtour.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12