Afbeelding

Marco de Kok vindt het niet verrassend dat SEP op dit moment kampioenskandidaat nummer 1 is

sport

Editie: Week 13, Jaargang 21 |

Marco de Kok was afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Leidsche Boys met twee doelpunten erg belangrijk voor SEP. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Als SEP zo blijft voetballen als het afgelopen zondag deed, kan het kampioenschap de ploeg van Joop Hoornweg nog nauwelijks ontgaan. Onder lastige omstandigheden werd op Sportpark Tanthof-Zuid met 6-0 van laagvlieger Leidsche Boys gewonnen.
De voorsprong van SEP op nummer twee Van Nispen bedraagt nu vijf punten, waarbij moet worden aangetekend dat de onderlinge confrontatie tussen de twee titelkandidaten op de laatste speeldag op het programma staat. “Daar moeten we het niet op aan laten komen”, vindt middenvelder Marco de Kok, die zondag met twee goals belangrijk was voor zijn ploeg. “We moeten ons best doen om de wedstrijden ervoor gewoon te zien winnen.”
’WE HADDEN VAN TEVOREN WEL ECHT HET IDEE DAT HET EEN BELANGRIJKE WEDSTRIJD ZOU WORDEN’
De ruime overwinning van afgelopen zondag kwam op een goed moment. “Want de week ervoor speelden we tegen Gol Sport gelijk. Zij intimideerden ons en daar wisten we niet goed genoeg mee om te gaan. Zij kwamen al vroeg op een voorsprong en gelukkig wisten we nog gelijk te komen, maar verder dan dat kwamen we niet.” Afgelopen zondag was dat wel anders. SEP ging met een 3-0 ruststand aan de thee en in het tweede bedrijf werd deze verdubbeld. “We hebben er een goed gevoel aan overgehouden want we hadden van tevoren wel echt het idee dat het een belangrijke wedstrijd zou worden. Als je zondag verloren had, was het gat met de nummer twee maar twee punten geweest en had Van Nispen meer het idee gehad dat er iets te halen valt.”
Dat SEP het zo goed doet is voor De Kok geen verrassing. “Ik had eigenlijk wel verwacht dat we dit seizoen mee zouden doen om het kampioenschap en dat blijkt ook zo te zijn. Vorig jaar hebben we het in de Derde Klasse ontzettend zwaar gehad, maar ik heb het idee dat we gegroeid zijn. Je ziet dat er veel meer gevoetbald wordt bij SEP en dat er minder snel naar de lange bal wordt gezocht. Uiteindelijk was het jammer dat we er vorig jaar door één doelpuntje uitgingen, maar we zijn wel gegroeid. Dat zie je bijvoorbeeld ook aan het feit dat Terence van Koppen zondag door een blessure niet meespeelde en we dat gemis goed wisten op te vangen. Dat is weleens anders geweest.”


‘IK HEB INMIDDELS EIGENLIJK ALLE POSITIES IN HET VELD WEL GEHAD’


De Kok speelde de laatste wedstrijden op ‘de nummer 10’. “Deze positie bevalt me heel goed. Je wordt veel in het spel betrokken en je zet al vroeg druk op de tegenstander. Ik heb inmiddels eigenlijk alle posities in het veld wel gehad, maar ik vind dit het leukste. Mijn loopvermogen en mijn inzet zorgen ervoor dat het goed gaat en ik pik zo nu en dan nog een goaltje mee ook. Het feit dat ik hier goed tot mijn recht kom, komt ook doordat Barry en Mark Derwort achter me veel werk opknappen.”
Dat het bij SEP dit seizoen zo goed gaat, komt volgens de 26-jarige middenvelder door een goede sfeer en een dito organisatie. “We zijn echt een vriendengroep en zijn niet te beroerd om voor elkaar werk op te knappen, integendeel. We hebben in elke linie goede spelers en in deze competitie is het niveau van de verdedigers over het algemeen niet heel hoog. Daardoor liggen er voor onze aanvallers kansen. Verder is onze verdediging juist wel heel sterk. Dat komt onder meer doordat Stijn van Sommeren (die in het verleden enige wedstrijden voor TOP Oss speelde, red.) er dit seizoen is bijgekomen. Hij vormt samen met Pim Hoornweg, die als spits binnenkwam, een heel sterk centrum van de verdediging. Naast Stijn komen de snelheid en duelkracht van Pim heel goed tot hun recht. Het is door omstandigheden ontstaan en we kunnen wel zeggen dat het hartstikke goed blijkt te werken.”
Het seizoen voor SEP duurt nog vier wedstrijden. Als drie daarvan gewonnen worden, is SEP kampioen. Het zijn de laatste vier wedstrijden onder trainer Joop Hoornweg, die SEP twee seizoenen geleden al eerder via het kampioenschap naar de Derde Klasse leidde. “Van mij had Joop zeker wel mogen blijven”, vertelt De Kok. “Aan de andere kant heeft hij hier vier jaar gezeten en is een nieuw gezicht met andere ideeën  voor de groep misschien ook wel goed. Ik ben benieuwd hoe het volgend seizoen met Peter Pothof gaat. Ik heb weleens tegen hem gespeeld, maar ken hem niet persoonlijk. Ik denk dat het een rustige man is en dat het komend seizoen wel goed gaat komen.”
Maar eerst moet dit seizoen nog tot een goed einde gebracht worden. “Het seizoen is tot op heden al heel mooi, maar het kan natuurlijk allemaal nog mooier als we kampioen worden. We gaan ons best doen om in die vier wedstrijden twaalf punten te halen, maar het is in mijn ogen het belangrijkst om ervoor te zorgen dat we het niet op die laatste wedstrijd tegen Van Nispen aan laten komen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12